Share

Op vrijdag 5 maart 2021 vond in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de barrages op weg naar het EK 2022 in Engeland. Noord-Ierland, Oekraïne, Portugal, Rusland, Tsjechië en Zwitserland waren in alfabetische volgorde de zes overblijvende tweedes die zich niet rechtstreeks hadden weten te plaatsen voor het eindtornooi.

Nadine Kessler, hier aan de bal voor Duitsland tijdens de EK-finale van 2013 in Zweden tegen Noorwegen, is inmiddels de UEFA Chief of Women’s Football! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Die zes landen kwamen in een bokaal terecht voor de loting waarbij er geen reekshoofden waren. Het enige dat niet mocht bij deze loting was een ontmoeting tussen Oekraïne en Rusland. Het was Nadine Kessler, de Duitse directrice van het vrouwenvoetbal bij de UEFA, die de loting uitvoerde en U raadt het al Oekraïne werd als eerste geloot en Rusland kwam als tweede uit de bus. Zo was het voor beide teams nog even wachten op de tegenstander op weg naar Engeland. Oekraïne kreeg uiteindelijk Noord-Ierland voorgeschoteld terwijl Portugal de tegenstander werd van Rusland. Tsjechië geniet dan weer het thuisvoordeel in de eerste wedstrijd tegen Zwitserland, het team dat in de groep van de Belgian Red Flames tweede werd. De heen- en terugwedstrijden moeten gespeeld worden tussen woensdag 7 en dinsdag 13 april 2021.

Jessica Silva en Portugal moeten voorbij Rusland willen ze straks voor de tweede keer op een EK-eindronde staan! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Kort samengevat zag de loting er dus als volgt uit:

Oekraïne – Noord-Ierland;

Portugal – Rusland;

Tsjechië – Zwitserland;

Ten laatste op dinsdag 13 april 2021 weten we dus in principe wie de laatste 3 landen zijn die zich zullen plaatsen voor het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland. Oekraïne, Portugal, Rusland en Zwitserland waren in het verleden al aanwezig op een EK. Maar zowel voor Tsjechië als Noord-Ierland kan het een primeur worden want zij waren er nog nooit eerder bij.

De trofee waarvoor gespeeld zal worden! Foto – (c) UEFA.com

Nog meegeven dat er op dit ogenblik al 13 teams geplaatst zijn voor het volgende EK in Engeland dat van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden. Het zijn gastland Engeland, Europees titelverdediger Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, de Belgian Red Flames, Ijsland, Spanje, Finland, Oostenrijk en Italië!

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com

Herbekijk de loting via:

UEFA.com – loting

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share