Na hun stunt op bezoek bij KAA Gent Ladies mocht SV Zulte Waregem op zaterdag 6 maart 2021 op de vijftiende speeldag in de Women’s Scooore Super League aan de Kastanjelaan in Zulte Standard ontvangen, de tweede in de stand waar de coach begin vorige maand besliste om op het einde van het seizoen en na vijf jaar bij deze club te vertrekken.

De toss voor de aftrap met van links naar rechts Maurane Marinucci (Standard), scheidsrechter Jana Van Laere en Pauline Windels (SV Zulte Waregem). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het zonnetje scheen in Zulte maar het was er wel nog bijzonder koud en het niveau van de eerste helft was ook niet meteen om warm van te worden. Beide teams speelden wel met inzet maar kansen vielen er nauwelijks te noteren alhoewel Ianthe Meersschaert even voor het halfuur moest ingrijpen bij een poging van Davinia Vanmechelen die eerder al naast had getrapt. Ook Charlotte Cranshoff mikte vroeg in de wedstrijd over doel. SV Zulte Waregem wilde wel maar voor de rust viel er aanvallend niets te noteren. Minder leuk voor de thuisploeg was dan weer het uitvallen van Ella Vierendeels die zich aan het rechterbeen had geblesseerd. Esther Buabadi kwam haar afwisselen. Halfweg stond het 0-0.

Laura Vervacke en Davinia Vanmechelen in strijd om de bal! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Onmiddellijk na de rust was het dan wel eventjes opletten geblazen. Standard kwam agressiever uit de kleedkamer en het had vroeg in de tweede helft meteen twee keer succes. Eerst via Gwyneth Vanaenrode die vanop rechts de score opende (0-1, 49ste minuut) en drie minuten later was het de in uitstekende vorm verkerende Davinia Vanmechelen die met een solo Standard op een veilige voorsprong bracht (0-2, 52ste minuut). Dat mocht je denken maar dat was buiten Esther Buabadi gerekend die vier minuten later haar invalbeurt opfleurde met een knappe lob over de te ver voor haar doel spelende Lisa Lichtfus (1-2, 57ste minuut). Dat bracht de spanning zeker terug in de wedstrijd maar in het laatste halfuur wijzigde de stand niet meer ondanks de wil en het aandringen van de thuisploeg om toch nog iets aan die achterstand te veranderen.

Gwyneth Vanaenrode (links) en Davinia Vanmechelen (rechts) zorgden voor de doelpunten bij Standard op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard won zo voor de tweede week op rij (na de 1-0 thuis tegen FWS Woluwe) met een doelpunt verschil maar het pakt wel een 12 op 12 na het verlies op bezoek bij SC Eendracht Aalst. Volgende week zaterdag 13 maart 2021 ontvangt het in de allereerste Waalse derby in Angleur Sporting de Charleroi. SV Zulte Waregem gaat op zondag 14 maart 2021 dan weer op bezoek bij OHL Women, dat vrijdagavond niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij FWS Woluwe!