Share

Op maandag 8 maart 2021 de internationale vrouwendag kunnen we een nieuwe oefeninterland van de Belgian Red Flames aankondigen. In principe had het team van bondscoach Ives Serneels vorig jaar op donderdag 9 april 2020 in aanloop naar de toen geplande EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland in Oostende Noorwegen partij moeten geven maar vanwege de uitbraak van de coronapandemie kon dat duel destijds niet doorgaan.

Donderdag 20 juli 2017 was een hoogdag in het Belgische vrouwenvoetbal. In het Rat Verlegh Stadion van Breda wonnen de Belgian Red Flames in de groespfase van het EK 2017 met 2-0 tegen Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dat oefenduel tegen Noorwegen, het team waartegen de Belgian Red Flames hun allereerste EK-eindrondeduel wonnen in 2017 in Breda (2-0), zal nu met bijna een jaar vertraging (als de coronapandemie het toelaat) plaatsvinden op donderdag 8 april 2021. Of het duel ook nu in Oostende zal plaatsvinden is nog niet zeker.

Enkele dagen later op maandag 12 of dinsdag 13 april 2021 staat er nog een tweede ontmoeting gepland tegen hoogstwaarschijnlijk Italië, het team dat zich meest recent als laatste rechtstreeks wist te plaatsen voor het EK 2022 in Engeland en waar op dit moment met Diede Lemey en Davina Philtjens twee Belgian Red Flames op de derde plaats staan in de Serie A Femminile met Sassuolo, gisteren nog winnaar tegen Fiorentina (1-0). Die andere topaffiche in de Serie A Femminile op zondag 7 maart 2021 tussen Juventus en AC Milan eindigde dan weer op 4-0!

In de Serie A Femminile heeft Juventus nu (net als RSC Anderlecht in België) 45 op 45. AC Milan volgt op 6 punten en Sassuolo is derde met 34 punten

Bekijk een samenvatting van Sassuolo – Fiorentina met dank aan Fiorentina TV:

Bekijk een samenvatting van Juventus – AC Milan met dank aan Juventus TV:

 
Lees over het geplande oefenduel België – Noorwegen van vorig jaar:
 
 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share