Op vrijdag 12 maart 2021 stond de eerste wedstrijd van de 16de speeldag in de Women’s Scooore Super League op het programma. Twee dagen voor de halve finale van de Beker van België tussen beide mannenclubs in het Lotto Park speelden de vrouwenteams tegen mekaar in Limburg waar Gouden Schoen Tine De Caigny voor de wedstrijd opnieuw een boeket bloemen in ontvangst mocht nemen uit handen van Sien Vandersanden de captain van KRC Genk Ladies!

Tine De Caigny kreeg ook in Genk en uit handen van captain Sien Vandersanden een boeket bloemen voor het winnen van de Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Er was geen VAR-busje te zien aan de Gouverneur Alex Galopinlaan in Zwartberg. Toch had dit bij KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht op deze 16de speeldag van nut kunnen zijn. De thuisploeg speelde onder leiding van Guido Brepoels vanuit een goede organisatie en het zette druk op elke speelster van RSC Anderlecht in balbezit.

Justien Odeurs geeft geen verhaal tegen het schot van Luna Vanhoudt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na elf minuten  zorgde het in de omschakeling via een combinatie van Gwen Duijsters, Emily Steyvers en de mee opgerukte Luna Vanhoudt voor de verrassing. Luna mikte de bal over Justien Odeurs in de netten: 1-0 voor KRC Genk Ladies, zo dachten de aanwezigen in het stadion maar de assistent-scheidsrechter aan de overkant vlagde voor buitenspel.

Luna Vanhoudt scoorde zowaar als eerste van de avond tegen RSC Anderlecht maar de assistent-scheidsrechter keurde de goal wellicht onterecht af! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Net over halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Mooi samenspel op rechts dit keer van Laura Deloose en Tessa Wullaert, de voorzet van Laura Deloose en aan de tweede paal een doelpunt van Sarah Wijnants (0-1, 23ste minuut). Ook hier was er mogelijk sprake van buitenspel maar het VAR-busje tja dat stond in de Jupiler Pro League voor het duel tussen Sporting de Charleroi, de ploeg van bondsvoorzitter Mehdi Bayat, en Club Brugge, titelverdediger en sinds kort ook beursganger …

Na haar dubbel vorige week tegen Club YLA trof Sarah Wijnants ook in Genk twee keer raak! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KRC Genk Ladies bleef aandringen en druk zetten en het werd daarvoor kort voor het halfuur beloond. Hanne Merkelbach ging Justien Odeurs in de kleine rechthoek storen. De keepster van de Belgian Red Flames wou ontzetten maar de bal ging via het lichaam van Hanne Merkelbach in doel (1-1, 28ste minuut). Was hier een stunt in de maak?

Hanne Merkelbach heeft gescoord tot grote vreugde van KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

RSC Anderlecht bleef voor gevaar zorgen. Tessa Wullaert kwam links alleen voor doelvrouw Joséphine Delvaux maar zij redde in twee keer en enkele minuten later had ze geluk toen een vrije trap van Britt Vanhamel met rechts op de kruising uiteenspatte (32ste minuut). De thuisploeg dreigde nog even via Gwen Duijsters maar toch maakte RSC Anderlecht het verschil nog voor de rust. Een actie Tison-Missipo met een voorzet van Tessa Wullaert werd opnieuw binnengetrapt door Sarah Wijnants (1-2, 38ste minuut) en nadat eerst Tessa Wullaert en vervolgens Stefania Vatafu onderuit gehaald werden voor de grote rechthoek mikte Laura De Neve vervolgens opnieuw een vrije trap raak met links (1-3, 42ste minuut). Beide teams gingen rusten met 1-3 na een toch wel heel boeiende eerste helft waarin Genk toonde dat het verlies met dubbele cijfers in de heenronde in Overijse (10-0) toch niet hun echte gezicht was namelijk een ploeg in opbouw die dit jaar play-off 1 zal missen maar met gerust gemoed vooruit mag kijken.

Laura De Neve scoorde opnieuw uit vrije trap! Hier wordt ze gefeliciteerd door haar ploegmaats! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Ook in de tweede helft probeerde de jonge thuisploeg onder leiding van een gedreven coach het beste uit zichzelf te halen. Gwen Duijsters trapte al vroeg na de rust naast en Laura Deloose zette Joséphine Delvaux aan het werk. Maar het moment in de tweede helft was de schitterende goal van Charlotte Tison die na een weggekopte voorzet van Stefania Vatafu de bal in volley met rechts op de slof nam. Die ging zuiver en onhoudbaar in de hoek binnen (1-4, 64ste minuut). Ook nog vermelden dat de voor Emily Steijvers ingevallen Tatum Verhoeven zich na 85 minuten verstapte en een kruisbandblessure aan de linkerknie opliep. Pijnlijk was dat zij daarna ook nog verplicht de dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap moest ondergaan vooraleer ze naar het ziekenhuis kon. Niet echt menselijk als je bijzonder veel pijn hebt maar het reglement zegt dat het zo moet …

Belgian Red Flame Charlotte Tison, die hier richtlijnen geeft, pakte uit met een beauty in Genk voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht heeft dus ook zonder goals van Tessa Wullaert en Gouden Schoen Tine De Caigny, gewonnen in Limburg. Het heeft nu 48 op 48 en een doelsaldo van 94-4. Volgende week gaat het op bezoek bij KAA Gent Ladies. KRC Genk Ladies bouwt verder aan de toekomst en zij spelen in die reguliere competitie nog uit bij FWS Woluwe en voor de camera’s van Eleven Sports op zaterdag 27 maart 2021 thuis in de Luminus Arena tegen SV Zulte Waregem.