Share

Op zaterdag 27 maart 2021 op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Women’s Scooore Super League zorgde Fémina White Star Woluwe voor de stunt van het seizoen! Het team dat geleid wordt door de enige vrouwelijke coach in deze reeks ging winnen op bezoek bij titelverdediger en competitieleider RSC Anderlecht en het maakte zo een einde aan de ongeslagen reeks van vrouwelijk paars-wit!

Jana Simons gaf voor de wedstrijd nog bloemen aan Gouden Schoen Tine De Caigny. Tijdens de wedstrijd deelde FWS Woluwe geen geschenken uit! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Wat niemand voor mogelijk hield dit seizoen gebeurde toch. Vorige week op bezoek bij KAA Gent Ladies hield een doelpunt van Stefania Vatafu het maximum van RSC Anderlecht nog overeind. Een week later sneuvelde die statistiek en dat nog wel in een thuiswedstrijd van het beste team uit deze competitie. Audrey Demoustier liet haar ploeg vanuit een goeie organisatie spelen en het kwam tot verbazing van de aanwezigen waaronder ook Johan Walem, de eerder deze week aangestelde nieuwe technisch directeur en coach voor volgend seizoen, na 25 minuten wedstrijd op voorsprong dankzij Kenza Vrithof (0-1). Onmiddellijk daarna trof Tine De Caigny op aangeven van Amber Maximus de lat. In het begin van de tweede helft had Marie Bougard de score kunnen verdubbelen voor FWS Woluwe, dat nadien op doelvrouw Hazel Engelen kon rekenen want zij hield de bezoekers overeind bij pogingen van Tine De Caigny (74ste minuut) en Tessa Wullaert (80ste minuut). Het bleef ook na enkele minuten toegevoegde tijd 0-1, een historische stunt voor het team van voorzitter Jean-Jacques Collin!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSC Anderlecht TV:

Bekijk de vreugde van FWS Woluwe na de winst op RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

De andere resultaten op deze zaterdag waren: Standard – KAA Gent Ladies 0-2, OHL Women – Club YLA 2-0, KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-1 en SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi 6-0.

Foto’s van alle wedstrijden van deze speeldag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share