Share

De voorbije dagen ging de Braziliaanse vrouwenvoetbalcompetitie, de Brasileirão Feminino 2021 van start. Het kampioenschap waarin de meest recente winnaars van de Libertadores Feminina aantreden namelijk Ferroviária en Corinthians. Beide teams, het zijn ook de landskampioenen van de voorbije 2 seizoenen, staan in de nacht van woensdag op donderdag op de tweede speeldag van dit nieuwe seizoen al tegenover mekaar.

Foto – (c) FC São Paulo

Op de eerste speeldag waren alle wedstrijden te zien via You Tube (waar de opener tussen São Paulo en Grémio maar liefst 369.000 kijkers trok) of gewoon rechtstreeks op televisie zoals de topaffiche tussen Palmeiras en Ferroviária die de openingsdag afsloot. Daar in het Allianz Parque van São Paulo was er op het scorebord vooraf ook een speciaal eerbetoon aan Laura Ferre, een fan van Corinthians die een enorm belangrijke nalatenschap liet met haar mediakanaal @Jogadelas. Opmerkelijk was verder dat Braziliaanse internationals als zesvoudig wereldvoetbalster van het jaar Marta, die in de Verenigde Staten voor Orlando Pride uitkomt, en Andressa Alves, die in Italiê bij AS Roma speelt, de start van de Braziliaanse competitie via hun sociale mediakanalen volgden en meegaven!

Andressa Alves, hier tijdens het Tournoi de France 2020 in Valenciennes tegen Nederlalnd met Danielle Van den Donk, volgde in Rome het duel tussen Palmeiras en Ferroviária om 1 uur ‘s nachts Europese tijd! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Corinthians boekte thuis tegen Napoli meteen de grootste overwinning van de dag 3-0. Het andere team dat won op de openingsdag was Avia Kindermann 0-1 op bezoek bij São José. Daarnaast was er een 0-0 tussen Botafogo en Bahia, vier keer eindigde een duel op de openingsdag op 1-1 namelijk in Internacional – Santos, São Paulo – Grémio, Flamengo – Minas Brasilia en Cruzeiro – Real Brasilia. De slotwedstrijd tussen Palmeiras en Ferroviária was het duel met het meeste spektakel en de meeste doelpunten aangezien het daar 2-2 werd! 

We geven U de beelden mee van Corinthians – Napoli dankzij Torcedor Raiz / CBF:

De doelpunten uit Palmeiras – Ferroviária kan U bekijken met dank aan Band / CBF:

U kan ook nog de allereerste wedstrijd tussen São Paulo en Grémio helemaal bekijken dankzij Desimpedidos:

Lees nog meer over de start van het nieuwe seizoen in Brazilië via:

Website Braziliaanse Voetbalbond CBF

Volg het seizoen verder via:

Website Braziliaanse Voetbalbond CBF – Brasileiro Feminino

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share