Op vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2021 stond de derde speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League op het programma. Zowel in plaly-off 1 als in play-off 2 was er telkens een wedstrijd op vrijdag en op zaterdag.

De eerste wedstrijd in play-off 1 op vrijdagavond tussen KAA Gent Ladies en Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KAA Gent Ladies behaalde vrijdagavond een nieuwe overwinning thuis tegen Club YLA. Lobke Loonen op aangeven van Lakeesha Eijken opende na 20 minuten wedstrjid de score maar na een assist van Jody Vangheluwe kon Marie Minnaert vijf minuten voor de rust na een schot met links de bordjes opnieuw in evenwicht brengen. Ella Van Kerkhoven knikte in het laatste kwartier het winnende doelpunt tegen de netten voor de vrouwelijke Buffalo’s na een hoekschop van Emma Van Britsom (77ste minuut). KAA Gent Ladies begonnen aan play-off 1 met een 6 op 6, Club YLA is nog op zoek naar de eerste punten na drie duels in play-off 1!

Een duel tussen twee doelpuntenmakers: Hanne Merkelbach aan de bal voor KRC Genk en Martyna Rakowicz van FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In play-off 2 boekte KRC Genk Ladies op vrijdagavond een uitoverwinning bij FWS Woluwe dat net voor de rust op voorsprong klom na een kopbaldoelpunt van Martyna Rakowicz bij een hoekschop van Selina Gijsbrechts (1-0, 40ste minuut). Hanne Merkelbach lukte na de rust een dubbel eerst na een rebound nadat ze haar strafschop zag afgeweerd door doelvrouw Willeke Willems (1-1, 56ste minuut), vervolgens na een door dezelfde doelvrouw gekeerde poging van Gwen Duijsters waarbij ze op de goeie plaats stond om af te ronden (1-2, 65ste minuut). Zeven minuten later zorgde Gwen Duijsters ook in twee tijden voor de 1-3 en dit op aangeven van Sien Vandersanden (72ste minuut). Marie Bougard zorgde na 82 minuten wedstrijd nog voor de aansluitingstreffer na een rake vrije trap vanop een goeie 40 meter. In het slot redde Silke Sneijers nog een poging van Magaly Guiteras op de lijn.

Merel Bormans van Standard probeert in het Lotto Park een voorzet van Laura Deloose ongedaan te maken tijdens de vrouwelijke classico in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zaterdag was het Lotto Park in Anderlecht net als op de openingsdag op zaterdag 29 augustus 2020 het decor voor de vrouwelijke klassieker tussen RSC Anderlecht en Standard. Het sputterende paars-wit van de voorbije twee wedstrijden herpakte zich tegen de eerste achtervolger met een tennisscore. Het team van Patrick Wachel scoorde maar liefst een half dozijn doelpunten, drie voor de rust (een dubbel van Tessa Wullaert met tussen in een goal van Mariam Abdulai Toloba) en drie na de rust (een dubbel van Elke van Gorp met tussenin het honderdste competitiedoelpunt van het seizoen van vrouwelijk paars-wit dankzij Laura Deloose). Standard had met een bedrijvige Davinia Vanmechelen zeker ook kunnen scoren maar Justien Odeurs hield haar netten in het Lotto Park schoon!

Jennifer Bouchenna aan de bal voor Sporting de Charleroi op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies met hier Lose Van Mullem! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In het Pierre Cornelisstadion van Aalst stond de slotwedstrijd van de 3de speeldag in de play-offs op het programma met een duel tussen SC Eendracht Aalst Ladies en Sporting de Charleroi. Nadat het bij de rust nog 0-0 stond mikte Madison Hudson eerst op de bovenkant van de lat voor de bezoekers. Bij de thuisploeg ging een mooie poging van Henriette Awete via Ambre Collet en de lat in hoekschop. Het was Silke Baccarne die daarna de aandacht trok want de doelvrouw van Aalst scoorde met een vrije trap vanop de middellijn (1-0, 66ste minuut)! Anke Vanhooren maakte er zelfs nog 2-0 van toen ze profiteerde van een misverstand tussen doelvrouw Ambre Collet en centrale verdediger Madison Hudson (2-0, 85ste minuut)! Door deze overwinning heeft SC Eendracht Aalst Ladies voorlopig een 6 op 6 neergezet in play-off 2.

Anke Vanhooren krijgt felicitaties van doelvrouw Silke Baccarne en haar teamgenoten van SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in play-off 1:

KAA Gent Ladies – Club YLA 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 20′ Lobke Loonen 1-0, 40′ Marie Minnaert 1-1, 77′ Ella Van Kerkhoven 2-1.

RSC Anderlecht – Standard 6-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 8′ Tessa Wullaert 1-0, 13′ Mariam Abdulai Toloba 2-0, 36′ Tessa Wullaert 3-0, 66′ Elke Van Gorp 4-0, 74′ Laura Deloose 5-0, 89′ Elke Van Gorp 6-0.

De topschutters in play-off 1 zijn:

Tessa Wullaert lukte thuis tegen Standard haar eerste goals in play-off 1 voor RSC Anderlecht en heeft inmiddels 32 competitiegoals achter haar naam staan! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

2 goals:

Noémie Gelders (Standard), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

1 goal:

Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sanne Schoenmakers (Standard), Marie Detruyer (OHL Women), Constance Brackman (Standard), Celien Guns (Club YLA), Marie Minnaert (Club YLA), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht).

***Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de derde speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in play-off 2:

FWS Woluwe – KRC Genk Ladies 2-3 (rust: 1-0);

Doelpunten: 40’ Martyna Rakowicz 1-0, 56’ Hanne Merkelbach 1-1, 65’ Hanne Merkelbach 1-2, 72’ Gwen Duijsters 1-3, 82’ Marie Bougard 2-3.

Bijzonderheid: 56′ Willeke Willems (FWS Woluwe) redde strafschop van Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies) die uiteindelijk wel scoorde in de rebound!

Lees nog meer over dit duel via:

Website KRC Genk Ladies

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 66′ Silke Baccarne 1-0, 85′ Anke Vanhooren 2-0.

Sporting de Charleroi 3-6 (2-4);

(*) KRC Genk Ladies is voorlopig de leider in play-off 2 omdat bij de opmaak van de rangschikking het ter afronding toegekende halve punt (na halvering van de punten uit de reguliere competitie) in mindering moet gebracht worden. KRC Genk Ladies haalde 20 punten en dat werd gehalveerd naar 10. SC Eendracht Aalst Ladies haalde 15 punten en dat werd gehalveerd naar 7,5 maar naar boven afgerond!

De topschutters in play-off 2 zijn:

Geena Lisa Buyle van SV Zulte Waregem is voorlopig samen met Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies) de beste schutter in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

3 goals:

Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies),

2 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Justine Blave (SC Eendracht Aalst Ladies), Annelies Van Loock (SC Eendracht Aalst Ladies), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Renate-Ly Mehevets (Sporting de Charleroi), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Martyna Rakowicz (FWS Woluwe), Marie Bougard (FWS Woluwe), Silke Baccarne (SC Eendracht Aalst Ladies), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies).

***Dit is het programma voor de vierde speeldag in de play-offs:

*Play-Off 1 – Zaterdag 1 mei 2021:

KAA Gent Ladies – OHL Women (om 14u op Eleven Sports);

Club YLA – RSC Anderlecht (16u);

Standard bye;

Club YLA (hier met Ellen Martens) en RSC Anderlecht (hier met Gouden Schoen Tine De Caigny) zien mekaar terug op zaterdag 1 mei 2021! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry