Nu vrouwelijk paars-wit kampioen was geworden en daarnaast de thuiswedstrijd tegen Club YLA vanwege COVID afgelast zag worden bleef er op de negende speeldag op zondag 23 mei 2021 toch nog een mooie affiche over in play-off 1. Aangezien zowel OHL Women als KAA Gent Ladies nog kans maakten op de tweede plaats kon je spreken van een echte finale tussen twee teams die een sterke jeugdwerking met veel talent kunnen voorleggen.

De ploegfoto van OHL Women voor het duel tegen KAA Gent Ladies waarin doelvrouw Louise Van Den Bergh en Sara Yüceil hun laatste thuiswedstrijd speelden! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vooraf werd er afscheid genomen van doelvrouw Louise Van Den Bergh en middenvelder Sara Yüceil, die allebei hun laatste thuiswedstrijd speelden voor OHL! Nadat zij door de club in de bloemetjes werden gezet kon de wedstrijd beginnen maar die kwam traag op gang. Na iets meer dan een kwartier opende Lenie Onzia dan bijzonder mooi naar Marie Detruyer, de jonge belofte was sneller op de bal dan Heleen Jaques en trapte het openingsdoelpunt eenvoudig voorbij Nicky Evrard (1-0, 17de minuut). Zeven minuten later zorgde Jill Janssens bijna voor de verdubbeling van de score maar haar voorzet ging maar nipt naast het bezoekende doel. Na 32 minuten spelen mocht KAA Gent Ladies dan een hoekschop nemen vanop links. Louise Van Den Bergh loste de bal van Jolet Lommen maar had geluk dat Zenia Mertens op de lijn stond om de nul op het bord te houden. Kort daarna probeerde Emma Van Britsom het met een afstandschot met rechts maar dit keer was de Leuvense doelvrouw klemvast net als bij de daaropvolgende voorzet van Jolet Lommen vanop rechts vooraleer Lobke Loonen gevaarlijk kon zijn. Halfweg stond het 1-0 voor OHL Women!

Jill Janssens speelt hier Fran Meersman uit. OHL Women is op weg om KAA Gent Ladies naar de derde plaats te verwijzen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Tien minuten na de rust verspeelde Heleen Jaques op eigen veld de bal aan Marie Detruyer. De ex-speelster van KAA Gent Ladies ging op weg naar het Gentse doel, ze omspeelde Nicky Evrard en bediende perfect Hannah Eurlings die niet aarzelde om de 2-0 tegen de netten te trappen (55ste minuut). De wedstrijd leek nu al beslist. Vijf minuten later speelde Marie Detruyer ook nog eens diep naar de opkomende Jill Janssens maar haar poging ging naast en over het Gentse doel.

Lore Jacobs viel in en ze zorgde ook voor de assist bij de eerste goal van de vrouwelijke Buffalo’s! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De bezoekers wilden graag maar ze kwamen pas na de derde wissel tot scoren. Het jonge talent Lore Jacobs bediende op links de ook al op het veld gekomen Lakeesha Eijken die dan toch Louise Van Den Bergh te grazen nam (2-1, 71ste minuut). Acht minuten later was de gelijkmaker bijna een feit. Na een afgeweerde vrije trap van Lore Jacobs werd de poging van Chloé Vande Velde door Lenie Onzia gekeerd in de voeten van diezelfde Lakeesha Eijken. De Nederlandse haalde van dichtbij uit naar het Leuvense doel. Louise Van Den Bergh voorkwam met een fantastische redding de 2-2!

Lakeesha Eijken zorgde op aangeven van Lore Jacobs voor de aansluitingstreffer en daarna bijna voor de 2-2! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

En dan verspeelde Rkia Mazrouai diep op de eigen helft de bal aan Luna Vanzeir waarna ze de zus van de topschutter van Union ook nog eens foutief afstopte. De Gentse rechtsachter had al geel en werd dus zoals verwacht met een tweede gele kaart door scheidsrechter Tom Stevens uit het veld gestuurd (80ste minuut).

Scheidsrechter Tom Stevens stuurt Rkia Mazrouai met een tweede gele kaart en dus rood uit het veld. KAA Gent Ladies moet bij een 2-1-achterstand in het slot nog met tien verder! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vijf minuten later tekende OHL Women dan een modelaanval op het veld aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee. Hannah Eurlings speelde terug op Lenie Onzia die op haar beurt de bal naar de op rechts opkomende Jill Janssens stuurde. Jill speelde de bal vervolgens knap naar het centrum waar Luna Vanzeir (waarom werd zij nog niet opgeroepen voor de Belgian Red Flames?) met rechts binnentrapte (3-1, 85ste minuut).

Luna Vanzeir (rechts) juicht samen met Marie Detruyer en Jill Janssens (links) nadat ze de modelaanval van OHL Women afrondde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Even later voorkwam Nicky Evrard nog de 4-1 na alweer een mooie Leuvense aanval (86ste minuut). In het slot kwam KAA Gent Ladies, dat in numerieke minderheid misschien nog wel een strafschop hadden kunnen krijgen, toch nog terug nadat Louise Van Den Bergh even twijfelde bij een voorzet van Lore Jacobs die via het hoofd van Auke Swevers haar in een moeilijk parket bracht. Jolet Lommen was bij de pinken om het tweede Gentse doelpunt aan te tekenen (3-2, 90ste minuut).

Jolet Lommen zorgde voor de tweede Gentse goal wat nog eventjes voor hoop zorgde bij de bezoekers. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De vrouwelijke Buffalo’s gaven nog niet op en wilden alsnog het gelijkspel afdwingen maar Lobke Loonen zag haar schot in hoekschop gekeerd door Louise Van Den Bergh. Zelfs Nicky Evrard ging nog mee in de aanval maar het derde doelpunt kwam er niet. Het was integendeel OHL Women dat nog een keer scoorde toen Hannah Eurlings op het Gentse doel afging en in twee tijden de bal voorbij Nicky Evrard kreeg (4-2, 90ste + 2′ minuut).

Hannah Eurlings vond eerst nog Nicky Evrard op haar weg maar uiteindelijk zorgde ze toch voor de 4-2-eindstand! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women kreeg zo absolute zekerheid over de tweede plaats in de Women’s Scooore Super League. Nooit eindigde de club van wijlen Eddy Timmermans zo hoog in de Belgische competitie. KAA Gent Ladies wordt in een voor hen overgangsjaar derde.

OHL Women mocht vieren! De tweede plaats was binnen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de volledige fotoreportage van Sevil Oktem rond OHL Women – KAA Gent Ladies via: