Een dag na de logische winst van de Belgian Red Flames op bezoek bij Estland heeft ook Engeland het EK-kwalificatieduel thuis tegen Servië gewonnen. In het stadion van Wycombe Wanderers deed Engeland met enkele nieuwe gezichten dit keer wat het moest doen. Goed presteren, kansen creëren en met ruime cijfers winnen.

Het werd maar liefst 7-0 tegen een bijzonder zwak Servië dat zonder de geblesseerde sterspeler Jovana Damnjanovic moest aantreden. Nadat Ellen White eerst nog de kruising had getroffen zorgde Alex Greenwood net over het kwartier op aangeven van Fara Williams voor het openingsdoelpunt (1-0, 16de minuut). Even over het halfuur mocht Karen Carney een licht toegekende strafschop voor een duwfout op Ellen White binnentrappen (2-0, 34ste minuut) en kort voor de rust mocht debutante Rachel Daly (die in de VS speelt voor Houston Dash) de 3-0 met rechts binnentikken op aangeven van opnieuw Ellen White. Na de rust liep de score verder op Ellen White (4-0, 50ste minuut), Isobel Christiansen (5-0, 51ste minuut) en nog een dubbel van ‘women of the match’ Karen Carney (6-0, 60ste minuut en 7-0, 63ste minuut). Nu dinsdag al spelen beide teams opnieuw tegen mekaar in Servië maar maandag is er eerst nog Estland – Bosnië-Herzegovina in de groep van de Belgian Red Flames!

EK-kwalificatie – Groep 7 – Wycombe:
Engeland – Servië 7-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 16′ Alex Greenwood 1-0, 34′ Karen Carney 2-0 op strafschop, 42′ Rachel Daly 3-0, 50′ Ellen White 4-0, 51′ Isobel Christiansen 5-0, 60′ Karen Carney 6-0, 63′ Karen Carney 7-0.

Dit is de stand in groep 7 na Engeland-Servië:
1. België 6-14 (24-2);
2. Engeland 5-13 (18-1);
3. Servië 5-7 (5-9);
4. Bosnië-Herzegovina 6-6 (5-13);
5. Estland 6-0 (0-27).

De acht groepswinnaars en de zes beste tweedes (in duels tegen de groepswinnaar, de derde en de vierde in de eindstand) kwalificeren zich voor het EK 2017 in Nederland. De twee overblijvende tweedes spelen een play-off heen- en terug tussen 17 en 25 oktober 2016 voor het laatste ticket. Gastland Nederland is als organisator rechtstreeks geplaatst. Frankrijk (groep 3), Duitsland (groep 5) en Zwitserland (groep 6) hebben zich als groepswinnaar al geplaatst voor het EK 2017!