Share

Standard onderging in het tussenseizoen een flinke gedaanteverwisseling. Na vijf jaar werd afscheid genomen van trainer Hamide Lamara en ook een flink aantal speelsters verdwenen uit Luik. De vrouwelijke Rouches bleven echter niet bij de pakken zitten en ze haalden flink wat bekende en nieuwe gezichten.

Maud Coutereels, hier nog in het shirt van Lille OSC tegen KAA Gent Ladies met Lobke Loonen, speelt straks gewoon terug bij Standard in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zo kan de nieuwe coach Stéphane Guidi een beroep doen op ex-spelers Maud Coutereels (terug van het Franse Rijsel) en Vanity Lewerissa (die voor een tweede avontuur in Luik terugkwam uit Nederland). Nog uit Nederland maakte Lotte Jansen de overstap van FC Twente. Uit Frankrijk kwam met Hillary Damman (ex-FC Rouen, ex-Ottawa) een nieuwe doelvrouw en in Luxemburg vond het twee internationals met een mooie toekomst: Laura Miller en Julie Marques Abreu. Tot slot is ook Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies) een nieuw gezicht aan de boorden van de Maas!

Vanity Lewerissa won tijdens haar eerste avontuur met Standard titels, bekers en zelfs de Women’s BeNeLeague.. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het oefenprogramma van Standard ziet er als volgt uit onder voorbehoud van last minute wijzigingen:

24/07/2021 Feyenoord – Standard (15u in Roosendaal);

01/08/2021 Andernach SG 99 – Standard (16u);

07/08/2021 Standard – FWS Woluwe (15u);

11/08/2021 Standard – SC Heerenveen (plaats nog te bepalen);

14/08/2021 Standard – Racing Luxembourg (Wincrange 17u);

15/08/2021 Standard – SC Sand (15u);

Voor nog meer over Standard kan U terecht via:

Website Standard

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 
Share