Share

Op woensdag 21 juli 2021 is in Japan het Olympisch voetbaltornooi bij de vrouwen gestart met een opmerkelijk resultaat. In groep G won Zweden met ruim verschil van wereldkampioen Verenigde Staten waardoor het meteen ook een einde maakte aan de ongeslagen reeks van 44 duels van de Amerikanen.

Foto – (c) SFV

Met een dubbel van Stina Blackstenius (25ste en 55ste minuut) en een kopbaldoelpunt van Lisa Hurtig (72ste minuut) werd het in Tokio maar liefst 3-0! Zweden was ook het team dat de Verenigde Staten vijf jaar geleden in Rio de Janeiro, toen het de zilveren medaille haalde, naar huis stuurde toen in de kwartfinales na strafschoppen.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Eurosport:

Nog in groep G won Australië in een wedstrijd tussen de organisatoren van het komende WK 2023 met 2-1 tegen Nieuw-Zeeland. De Matilda’s scoorden in de eerste helft via Tameka Yallop (1-0, 20ste minuut) en een kopbal van Sam Kerr (2-0, 33ste minuut). Gabbi Rennie zorgde voor een eerreddend doelpunt voor Nieuw-Zeeland in de toegevoegde tijd (2-1, 90ste + 1′ minuut).

Bekijk de goals uit dit duel met dank aan deVai FC:

Nederland zorgde in Myaigi voor een opmerkelijk Olympisch debuut door met maar liefst 10-3 te winnen tegen Zambia. Bij de rust stond het al 6-1 in een wedstrijd waarin Vivianne Miedema 4 keer wist te scoren, de Zambiaanse Barbra Banda 3 keer en Lieke Martens 2 keer.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Eurosport:

Ook in het andere duel in groep F werd er vlot gescoord want Brazilië klopte China met 5-0 dankzij een dubbel van levende legende Marta (9de en 74ste minuut) en met daarnaast ook nog doelpunten van Debinha (22ste minuut), Alves op strafschop (82ste minuut) en Beatriz (89ste minuut).

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Resumen Football:

In groep E was er winst voor Groot-Brittannië tegen Chili 2-0 dankzij een dubbel van Ellen White (18de en 73ste minuut) terwijl gastland Japan en Canada hun openingsduel afsloten met een 1-1-gelijkspel.

Bekijk een samenvatting van Groot-Brittannië – Chili met dank aan Eurosport:

Japan zag in het begin van de tweede helft een strafschop van Mina Tanaka gestopt door Christine Labbé (54ste minuut) terwijl de goals werden gescoord door Mana Iwabuchi en Christine Sinclair (0-1, 6de minuut), die haar 187ste goal lukte in haar 300ste interland voor Canada!

Bekijk een samenvatting van Japan – Canada dankzij Resumen Football:

Voor meer over het Olympische vrouwenvoetbaltornooi kan U terecht via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share