Share

Geen column van Imke Courtois bij het begin van het seizoen in de competitiespecial van Sport Voetbal Magazine op dinsdag 20 juli 2021. Wel ging die redactie op zoek naar verschillende vrouwelijke figuren bij elke club uit de Pro League 1A. In totaal zijn ze met 19 en ze beoefenen verschillende functies.

Annelies Menten, hier nog in de kleuren van STVV. Als teammanager begon ze inmiddels aan haar derde seizoen bij het naar de hoogste klasse gepromoveerde Union SG! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor het vrouwenvoetbal is de meest bekende persoon Annelies Menten, die na haar carrière als speelster bij STVV, OH Leuven en KRC Genk Ladies inmiddels aan haar derde seizoen als Teammanager bij Union SG begint. Ook bij KV Mechelen is er met Greet De Jagher, die in het verleden ook al producer was van voetbalprogramma’s op televisie, een vrouwelijke teammanager.

Tia Hellebaut, de Olympisch kampioene hoogspringen van 2008, is dan weer lid van de board of advisorts bij Beerschot dat met Linske Peeters ook nog een kinesiste op de ploegfoto heeft staan! Leen Vandamme is fysiotherapeute bij Club Brugge terwijl Charlotte Hoeman diëtiste is bij Cercle Brugge.

Eline Hubert is de verantwoordelijke ticketing & merchandising bij KV Kotrijk, Greet Verluyten is het hoofd ticketing bij STVV, Sofie Spinnoy de verantwoordelijke e-commerce & merchandising bij Royal Antwerp FC en Anne Marie Cirimwani is dan weer een payroll assistant bij RSC Anderlecht.

Jessica Loo is hoofd communicatie bij KAS Eupen, Tahnee Leece maakt deel uit van het social mediateam en de communicatiedienst bij KAA Gent.

Wenda Cipido is de veiligheidsverantwoordelijke bij KRC Genk, Andrée Dierinck steward bij nieuwkomer FC Seraing en Nadine Vlaminck al bijna 20 jaar conciërge bij SC Charleroi.

OH Leuven beschikt met Yasmine Keyaerts over een event-manager, Standard heeft in de persoon van Floriane Scianguetta een partnership manager.

Melanie Maroy staat in voor de marketing & B2B-communicatie bij KV Oostende. Marie Werbrouck maakt deel uit van het sales account team bij SV Zulte Waregem.

Verder kan U in de competitiespecial een interview vinden met Philippe Clement, de succesvolle trainer van regerend landskampioen Club Brugge. Er zijn taktische analyses, fiches van spelers, de kalender van 1A en 1B, erelijsten en een overzicht van 47 jaar Belgisch profvoetbal.

In het artikel ‘Glinsterende sterren aan een grijze hemel’ blikt Jonas Creteur van pagina 198 tot en met 203 vooruit op de Olympische Spelen met o.a. voetbalster Megan Rapinoe, gymnaste Simone Biles, zwemster Katie Ledicky, tennisster Naomi Osaka en atlete Allyson Felix.

Geven we tot slot nog mee dat de competitie in de Pro League 1A op vrijdagavond 23 juli 2021 van start gaat met het duel op Sclessin tussen Standard en KRC Genk.

Het Stade Maurice Dufrasne, beter bekend als Sclessin, is op vrijdagavond 23 juli 2021 het decor van de openingswedstrijd van het seizoen 2021-22 in de Pro League 1A! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Dit is het volledige programma van de eerste speeldag:

Vrijdag 23 juli 2021:

Standard-KRC Genk (20u45);

Zaterdag 24 juli 2021:

OH Leuven – SV Zulte Waregem (16u15);

Beerschot – Cercle Brugge (18u30);

KV Kortrijk – FC Seraing (18u30);

KV Oostende – SC Charleroi (20u45);

Zondag 25 juli 2021:

KV Mechelen – R. Antwerp FC (13u30);

Club Brugge – KAS Eupen (16u);

RSC Anderlecht – Union SG (18u30);

STVV – KAA Gent (21u);

Nog meegeven dat de Pro League 1B van start gaat op vrijdag 13 augustus 2021, de Women’s Scooore Super League start een week later op vrijdag 20 augustus 2021!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share