Share

Onder de titel ‘Super League ziet opnieuw ploeg uitvallen’ komt Sport/Voetbal Magazine in de uitgave van woensdag 22 juni 2016 in een artikel van Alain Eliasy en Geert Foutré op pagina 18 nog even terug op de perikelen in het Belgische vrouwenvoetbal.

We lezen daar een verklaring van Ben Bruynseels, de woordvoerder van Lierse: “We stoppen niet met vrouwenvoetbal maar met betaald vrouwenvoetbal” Hij vond ook dat je via de Women’s BeNeLeague meer uitstraling kreeg terwijl Lierse nu volgens hem enkel nog in beeld kwam met de bekerfinale.

Marc Lesenfants, de voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal, concludeert dat slechts 3 clubs echt bereid zijn te investeren in een vrouwenvoetbalteam: RSC Anderlecht, KAA Gent en Standard. De rest volgt niet!”

Het verdwijnen van Lierse zorgt ervoor dat de competitiestructuur vanaf volgend seizoen meer dan waarschijnlijk opnieuw zal wijzigen. De in 2015-16 in het leven geroepen play-offs zullen opnieuw verdwijnen. De 7 overgebleven teams zouden nu 4 keer tegen mekaar gaan spelen. “Ik ben geen voorstander van een steeds wisselende competitievorm”, zegt Marc Lesenfants. “We moeten op zoek naar een format op lange termijn anders gaan we met het vrouwenvoetbal recht de dieperik in”, zo besluit hij.

Het verdwijnen van Lierse zorgt ook voor enkele onvoorziene transfers. Zo maakte Lien Mermans inmiddels bekend dat ze volgend seizoen voor KRC Genk Ladies gaat voetballen. Waar de andere Belgian Red Flames van de vrouwelijke Pallieters zullen terechtkomen in binnen- of buitenland is voorlopig nog niet bekend. Dat zal in de komende weken duidelijk worden.

Share