Share

Het is zover! Na 83 keer slapen sinds het einde van de eerste editie staat op vrijdag 20 augustus 2021 de tweede editie van de Women’s Scooore Super League op de agenda. De aftrap is om 20 uur niet bij regerend landskampioen RSC Anderlecht want zij spelen deze week Europees maar wel op de Zebra Belfius Academy in Marcinelle.

Daar neemt Sporting de Charleroi, het enige team met een vrouwelijke coach dit seizoen namelijk Aline Zeler, het op tegen FWS Woluwe, het enige team dat vorig seizoen met Audrey Demoustier een vrouwelijke coach had en nu geleid wordt door Tiziano Rutilo bij het begin van de eerste editie nog de hoofdtrainer van de vrouwelijke Zebra’s!

Een half uur later trappen ook KAA Gent Ladies en OHL Women hun seizoen op gang en dat in het PGB Stadion van Oostakker. Het duel tussen de derde van vorig seizoen tegen de verrassende vice-kampioen van de voorbije campagne belooft een leuk duel te worden.

Op zaterdagnamiddag 21 augustus 2021 volgt dan het tweede luik van de eerste speeldag met om 14 uur het duel in het Pierre Cornelisstadion van Aalst tussen SC Eendracht Aalst Ladies en SV Zulte Waregem en op hetzelfde moment de topaffiche in Brugge tussen Club YLA en Standard, twee ploegen die allebei een gedaanteverwisseling ondergingen met een nieuwe coach en een flink aantal nieuwe speelsters.

Het duel in Brugge is ook de eerste wedstrijd die rechtstreeks te zien zal zijn op Eleven Sports dat dit seizoen in principe elke week een duel uit de Women’s Scooore Super League op televisie zal brengen. In de komende weken staan ook al RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi (op zaterdag 28 augustus 2021 om 14 uur in het Lotto Park) en OHL Women – Standard (op zondag 5 augustus 2021 om 18 uur in het King Power at Den Dreef Stadion) op het programma.

OHL Women – Standard is de televisiewedstrijd van Eleven op de 3de speeldag tijdens de fandag van OHL! Foto – (c) OHL Women

***Tot slot nog even het volledige programma van de eerste speeldag op vrijdag 20 augustus 2021:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe (20u, Zebra Belfius Academy in Marcinelle);

Scheidsrechter: Theophile Diskeuve met als assistenten Ercan Eray en Dimitri Darc;

KAA Gent Ladies – OHL Women (20u30, PGB Stadion in Oostakker);

Scheidsrechter: Caroline Lanssens met als assistenten Irmgard Van Meirvenne en Tom Dillen;

Caroline Lanssens krijgt met KAA Gent Ladies – OHL Women op de openingsdag meteen een topaffiche! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdag 21 augustus 2021:

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem (14u, Pierre Cornelisstadion in Aalst);

Scheidsrechter: Jana Van Laere met als assistenten Ella De Vries en Jonas Van Dyck;

Jana Van Laere moet op zaterdag 21 augustus 2021 in het Pierre Cornelisstadion SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem in goede banen leiden! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Club YLA – Standard (14u, Jan Breydelstadion in Brugge met gratis toegang);

Scheidsrechter: Yves Verslycken met als assistenten Niels D’Haene en Maxime Borremans;

***Het duel tussen KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht van de openingsdag wordt gespeeld op dinsdag 28 september 2021 om 20 uur 30!

KRC Genk Ladies moet nog een weekje wachten vooraleer het mag starten in de tweede editie van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share