Share

De Belgian Red Flames speelden hun allereerste wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion op zaterdag 21 september 2013 tegen Albanië. Precies acht jaar later op dinsdag 21 september 2021 wordt ook de tweede thuisontmoeting tegen dat land in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Dat werd op woensdag 1 september 2021 bevestigd in het persbericht van de KBVB rond de herstart van de Love Football-campagne en de aankondiging van de maand van het vrouwenvoetbal!

Het vrouwenteam van Albanië acht jaar geleden bij de WK-kwalificatiewedstrijd in het Koning Boudewijnstadion toen de Belgian Red Flames daar voor de allereerste keer mochten aantreden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Red Flames, die wel al geplaatst zijn voor het EK van volgend jaar in Engeland maar nog nooit een WK-eindronde haalden, startten hun WK-kwalificatiecampagne richting Australië en Nieuw-Zeeland in groep F op vrijdag 17 september 2021 met een uitwedstrijd tegen Polen in Gdansk. De aftrap van dat duel is om 19 uur. Vier dagen later op dinsdag 21 september 2021 staat het tweede WK-kwalificatieduel al op het programma thuis tegen Albanië, dat op donderdag 16 september 2021 aan de WK-kwalficatie begint met een thuiswedstrijd in de Elbasan Arena waar de mannen van RSC Anderlecht recent Europees speelden tegen Kosovo.

Op zaterdag 21 september 2013 waren er ook enkele fans uit Albanië aanwezig om hun nationale vrouwenteam aan te moedigen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

België – Albanië zal dus in het Koning Boudewijnstadion plaatsvinden waar eerder dit jaar ook al Nederland, Noorwegen en Ierland de Belgian Red Flames partij gaven. Het derde kwalificatieduel op donderdag 21 oktober 2021 thuis tegen Kosovo wordt normaal gezien opnieuw in het King Power Stadion At Den Dreef in Leuven gespeeld vooraleer de Belgian Red Flames op dinsdag 26 oktober 2021 in het Ullevaal Stadion van Oslo tegen Noorwegen zullen uitkomen.

Voor tickets voor België – Albanië kan U hieronder terecht:

Tickets Belgian Red Flames – Albanië

Lees over de We Love Football-campagne van de KBVB via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond België – Albanië in 2013 via:

Sportpix.be

Lees meer over Polen – België via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over Noorwegen – België via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share