Share

Ook in Polen, straks de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, krijgt het vrouwenvoetbal meer aandacht. De Poolse Voetbalbond en de stad Gdansk zetten in het kader van de eerste kwalificatiewedstrijd voor het komende WK Vrouwenvoetbal op vrijdag 17 september 2021 in de Polsat Plus Arena van Gdansk een actie op touw om een nieuw toeschouwersrecord te vestigen.

Foto – (c) PZPN

Tot op heden behoort dat record toe aan de stad Lublin waar op dinsdag 12 november 2019 in de Arena Lublin 7.528 toeschouwers kwamen opdagen voor de EK-kwalificatiewedstrijd richting Engeland 2022 tussen Polen en Spanje, een duel dat op 0-0 eindigde. De stad Gdansk wil nu in samenwerking met de Poolse voetbalbond en lokale sportclubs een nieuw toeschouwersrecord vestigen. Daarvoor stelt het voor de wedstrijd tegen de Belgian Red Flames die om 19 uur wordt afgetrapt 20.000 gratis tickets ter beschikking voor de fans die ze kunnen downloaden via de website van de club Lechia Gdansk. Per ticket zijn persoonsgegevens nodig: naam, achternaam en een PESEL-nummer. Personen zonder PESEL-nummer moeten een identiteitsbewijsnummer voorleggen.

Ewa Pajor, de bekendste speelster van de Poolse selectie die bestaat uit 23 speeslters! Foto – (c) PZPN

Nog meegeven dat ook de Poolse selectie voor de eerste twee kwalificatieinterlands waaronder die tegen België inmiddels bekend is geworden. De vrouwelijke bondscoach Nina Patalon selecteerde in totaal 20 speelsters en 3 doelvrouwen! Een flink aantal onder henhebben ervaring in buitenlandse competities. Ewa Pajor is één van zes speelsters van het basisteam dat in 2013 in Zwitserland Europees kampioen werd bij de WU17 nadat ze in de halve finale wonnen tegen België WU17. De anderen waren de verdedigers Paulina Dudek en Anna Redzia, de middenvelders Gabriela Grzywinska, Sylwia Matysik en de spits Ewelina Kamczyk.

Dit is de link voor de gratis tickets in Gdansk:

Website Lechia Gdansk

Bekijk de wedstrijdfiches van de Poolse WU17 die in 2013 Europees kampioen werden na de halve finale tegen België:

UEFA – WU17 Semi Final 2013

en via:

UEFA – WU17 Final 2013

Voor nog meer over de WK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Red Flames ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share