Share

Op zondag 5 september 2021 stond de fandag van OHL op het programma maar ook heel belangrijk de eerste Memorial Eddy Timmermans, de man die samen met zijn familie het vrouwenvoetbal in Oud-Heverlee en Leuven op de Belgische voetbalkaart zette!

Wijlen Eddy Timmermans (rechts) met zijn kleinkinderen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women, de vice-kampioen van vorig seizoen, was na twee speeldagen onder leiding van Jimmy Coenraets, de beste coach van vorig seizoen, de leider met 6 op 6, het had 8 keer gescoord en had nog geen enkel doelpunt moeten toestaan! Met Luna Vanzeir had het bovendien de topschutter van het moment in de rangen! Standard kende onder leiding van de nieuwe coach Stephane Guidi een iets mindere start. Het eerste duel in Brugge tegen Club YLA werd met zware 4-1-cijfers verloren maar thuis tegen KAA Gent Ladies boekte het dankzij drie goals van Vanity Lewerissa een eerste overwinning. Verdedigend liep het echter nog niet lekker want in 2 wedstrijden werden al 6 goals geslikt terwijl de vrouwelijke Rouches zelf nog maar 4 keer hadden gescoord.

Hillary Damman, de doelvrouw van Standard, bokst in het begin van de wedstrijd de bal weg! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women startte dus als favoriet aan deze wedstrijd die voor de camera’s van Eleven Sports werd gespeeld. Nadat Marie, Vince, en Jasper, de kleinkinderen van wijlen Eddy Timmermans de symbolische aftrap mochten geven was het Davinia Vanmechelen die de wedstrijd op gang trapte. OHL Women begon het felst met al in de derde minuut een voorzet van Luna Vanzeir en een kopbal van Charlotte Cranshoff maar in de handen van doelvrouw Hillary Damman. Aan de andere kant trapte Davinia Vanmechelen naast maar het was OHL dat domineerde en hoekschoppen afdwong. Estée Cattoor dreigde met een kopbal (11de minuut) en een schot van Zenia Mertens werd gepakt door het bezoekende sluitstuk (23ste minuut). En dan viel er plots een doelpunt uit de lucht. OHL wou de bal ontzetten maar die sprong via het hoofd van Charlotte Cranshoff in de voeten van Hanne Merkelbach die niet aarzelde en prompt het openingsdoelpunt aantekende (0-1, 26ste minuut).

Hanne Merkelbach opende de score voor Standard! Vanity Lewerissa en Davinia Vanmechelen zijn er als eerste bij om haar te feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard, dat het dit keer verdedigend wel goed deed, kwam meteen ook beter in de wedstrijd en in het derde kwartier mikte Aster Janssens over doel (33ste minuut), werd een poging van Vanity Lewerissa nog geblokt (34ste minuut) en belandde na een mooie actie van Standard een schot van de Nederlandse ex-international in de handen van Faye Lammertijn (39ste minuut). OHL Women bleef intussen ook gevaarlijk met een poging van Marie Detruyer op de keeper (28ste minuut), een schot van Hannah Eurlings eerst over het doel (37ste minuut) en dan in de handen van Damman (42ste minuut) en tenslotte een schot van Luna Vanzeir met links naast het doel (44ste minuut). Halfweg stond het 0-1 voor Standard!

Jill Janssens begint aan de actie die tot de gelijkmaker zal leiden! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Hannah Eurlings trapte de tweede helft op gang maar de eerste kans was voor Standard. Vanity Lewerissa legde terug op Justine Gomboso (ex-OHL) maar haar schot geraakte niet voorbij Faye Lammertijn (49ste minuut). Kort daarna onderschepte Aster Janssens van Standard de bal op haar eigen veld. Ze rukte op richting het Leuvense doel en besloot met een schot (van iets te ver) naast (55ste minuut). En dan ging Jill Janssens door op rechts. Ze legde de bal terug naar Hannah Eurlings, die van plan was te schieten maar Luna Vanzeir, die tijdens de rust van schoenen gewisseld had, was haar te snel af en trapte met links binnen (1-1, 57ste minuut). 

Luna Vanzeir zorgde zopas voor de gelijkmaker, haar 5de competitiegoal van het nieuwe seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Wat de zus van Dante vorig seizoen in het King Power Stadium niet lukte tegen RSC Anderlecht (toen bleef het 0-0) gebeurde nu wel. Luna scoorde At Den Dreef! Eddy Timmermans zou trots geweest zijn op deze jonge bende die echt op elk moment kan scoren!

Luna Vanzeir stuurt kusjes richting de tribune waar haar broer en de OHL Fans aanwezig zijn! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na gele kaarten voor Zenia Mertens en Vanity Lewerissa zette Jill Janssens halfweg de tweede helft opnieuw een goeie individuele actie op. Ze bediende Lenie Onzia maar haar schot kon de bezoekende doelvrouw niet verrassen (67ste minuut). Aan de overkant kreeg Davinia Vanmechelen de bal van Laura Miller. De Belgian Red Flame draaide goed naar binnen maar ze mikte met haar linkervoet net iets te hoog (71ste minuut). Aster Janssens probeerde het dan nog eens vanop afstand maar ook dat schot ging nipt over (76ste minuut). En een minuut later moest Faye Lammertijn ook nog een poging van Davinia Vanmechelen op aangeven van Zoë Van Eynde uit haar doel houden (77ste minuut) waarna de bal via Zenia Mertens in hoekschop verdween (77ste minuut). Faye Lammertijn verkeek zich op de corner die volgde van Davinia Vanmechelen. Ze loste de bal maar de kopbal van Maud Coutereels werd op de lijn gered door Sari Kees (78ste minuut). Het bleef spannend met eerst een mooie Leuvense aanval via Hannah Eurlings gevolgd door een schot van Lenie Onzia naast het doel en dan aan de overkant nog een poging van Davinia Vanmechelen die Faye Lammertijn pas in twee keer onder controle kreeg. De laatste mogelijkheden waren voor de thuisploeg met eerst nog Tess Lameir op keeper Damman (82ste minuut) en tenslotte een schot van Estée Cattoor over het bezoekende doel (90ste minuut). Na vier minuten toegevoegde tijd bleef het resultaat op 1-1 staan en werden de punten gedeeld!

Hannah Eurlings (OHL Women) probeert hier Laura Miller (Standard) uit te spelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women profiteerde dus niet van het verlies van RSC Anderlecht om twee punten extra uit te lopen op de titelverdediger van vorig seizoen. Met 7 op 9 blijft het wel in de top 3 staan en het heeft met Luna Vanzeir, die op de eerste 3 speeldagen telkens minstens 1 keer scoorde, de voorlopige topschutter in de Women’s Scooore Super League in de rangen! Standard liet dan weer een beter gezicht zien dan in Brugge. Het pakte een punt tegen een team waartegen het vorig seizoen in de play-offs onderuit ging en het had met een beetje geluk zelfs met de overwinning kunnen naar huis gaan. Op vrijdag 10 september 2021 staat voor beide teams hun volgende wedstrijd op het programma. OHL Women gaat dan op bezoek bij FWS Woluwe, Standard ontvangt thuis SC Eendracht Aalst Ladies!

Lees nog meer over Eddy Timmermans en het vrouwenvoetbal in Oud-Heverlee en Leuven via:

Wilmasport.com

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond OHL Women – Standard via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Later op de avond wonnen de Rode Duivels in groep E hun WK-kwalificatiewedstrijd richting Qatar met 3-0 tegen Tsjechië. Romelu Lukaku, die zijn 100ste interland speelde, scoorde al in de 8ste minuut de openingsgoal in het Koning Boudewijnstadion (1-0). Eden Hazard zorgde voor de rust voor de 2-0 (41ste minuut) en Alexis Saelemakers zette in de 65ste minuut na een combinatie Hazard – Lukaku de 3-0-eindstand op het bord!

 

Share