Share

Op woensdag 15 september 2021 beginnen de Belgian Red Flames WU19 aan hun kwalificatieronde voor het EK 2022 in League A3 tegen achtereenvolgens Rusland, Slovenië en Duitsland. De doelstelling voor de Belgian Red Flames in Rusland is om in dit mini-tornooi niet laatste te eindigen! Als dat lukt dan kan er bij een tweede mini-tornooi gemikt worden op deelname aan de eindronde van het EK 2022 in Tsjechië!

Dit is de selectie van bondscoach Xavier Donnay voor dit mini-tornooi in Rusland:

Doelvrouwen: Mirthe Claes (OHL Women), Jorijn Covent (KAA Gent Ladies);

Veldspeelsters: Valesca Ampoorter (OHL Women), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Rania Boutiebi (KAA Gent Ladies), Estée Cattoor (OHL Women), Marith Decabooter (Club Brugge), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Loredana Humartus (Standard), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies), Jill Janssens (OHL Women), Tess Lameir (OHL Women), Lina Meeuwis (OHL Women), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Mélissa Tom (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Lisa Vanhentenrijk (OHL Women), Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies), Luna Vanzeir (OHL Women). 

Luister naar Luna Vanzeir (OHL Women – Belgian Red Flames U19) dankzij Vrouwenteam TV:

Het systeem van eliterondes werd herzien en bestaat in het jeugdvoetbal bij de vrouwen niet meer. Er zijn nu twee competities op basis van de UEFA-coëfficiënt van alle landen namelijk een Liga A (League A) en een Liga B (League B)!

In de eerste ronde spelen de ploegen uit de Liga A (League A) in groepen van vier tegen elkaar om niet als laatste te eindigen in hun groep. De laatste zakt immers naar Liga B (League B) voor de tweede ronde en kan zich dus niet meer kwalificeren voor de eindronde. De ploegen uit de Liga B spelen tegen elkaar voor promotie naar Liga A voor de tweede ronde.

In de tweede ronde spelen de ploegen opnieuw tegen elkaar in groepen van vier landen zowel in de Liga A als in de Liga B. In de Liga A stoten de eerste twee in elke groep door naar de EK-eindronde die in 2022 in Tsjechië zal plaatsvinden. De laatste uit elke groep van Liga A zakt het volgende seizoen naar de Liga B. De groepswinnaars van de tweede ronde in de Liga B stijgen het seizoen nadien naar de Liga A voor de eerste ronde.

U kan de eerste wedstrijd van de Belgian Red Flames U19 in Volgograd tegen Rusland met de Roemeense Ana Maria Alexandra Terteleac als scheidsrechter volgen via de livestream van Vrouwenvoetbal van Rusland en dit vanaf 17 uur:

Daarna volgen nog twee wedstrijden namelijk tegen Slovenië (zaterdag 18 september 2021 om 17 uur) en tegen Duitsland (dinsdag 21 september 2021 om 11 uur).

U kan alle updates ook volgen via:

UEFA.com – WU 19 – Eerste ronde

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share