Share

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 stond in de eerste en de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal de derde speeldag op het programma. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 3de speeldag:

KRC Genk Ladies B – KAA Gent Ladies B 0-2;

KSK Voorwaarts Zwevezele – YR KV Mechelen 1-2;

RFC de Liège – R. AEC Mons Ladies 1-1;

Bekijk de samenvatting met dank aan Régis Sibille:

Kontich – FW Diksmuide Merkem 1-0;

Bekijk de samenvatting met dank aan Siebe Cambier:

Standard B – VK Tienen Eva’s 3-1;

ASE de Chastre – VC Moldavo 3-5;

Gespeeld op zondag 12 september 2021:

OHL Women B – Wuustwezel 7-3;

RSC Anderlecht B bye;

Vijf teams hebben nog het maximum van de punten. De beloftenteams van OH Leuven en KAA Gent Ladies, KV Mechelen en Kontich behaalden zo een 9 op 9. Het beloftenteam van Standard heeft voorlopig een 6 op 6. ASE de Chastre is helemaal onderaan het enige team dat nog geen enkel punt haalde.

***Tweede klasse A – 3de speeldag:

ASC Havinnes – KAA Gent Ladies C 2-4;

K. Olsa Brakel – Club Brugge B 1-7;

Svelta Melsele – Dames VK Egem 3-0;

R. AEC Mons Ladies B – KHO Wolvertem Merchtem 2-6;

E. Mazenzele Opwijk – KSV Sottegem 4-3;

FC Bosdam Beveren – SC Eendracht Aalst Ladies B 3-2;

SV Zulte Waregem B – KSV Bredene wordt op 22/09 gespeeld.

Twee ploegen hebben nog het maximum in de 2de klasse A en dat zijn Eendracht Mazenzele Opwijk (9 op 9) en het beloftenteam van SV Zulte Waregem (6 op 6) dat niet in actie kwam. Het beloftenteam van Club Brugge en KSV Sottegem hebben ook 6 punten maar uit 3 wedstrijden. Onderaan is het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies het enige team dat nog geen punt behaalde. De volgende speeldag is pas op zaterdag 2 oktober 2021.

***Tweede klasse B – 3de speeldag:

ASE de Chastre B – KV Mechelen B 1-3;

KSK Heist – VVC Brasschaat 1-9;

FWS Woluwe B – Standard C 2-1;

KVV Vosselaar – Sibret 6-1;

FC Alken – Olympic Club Charleroi 8-0;

FC Irlande Auderghem – KVC Westerlo 1-6;

RFC Aywaille – RUS Loyers 2-7;

Twee ploegen hebben nog het maximum van de punten na 3 speeldagen en dat zijn VVC Brasschaat en het beloftenteam van KV Mechelen! Twee teams volgen op 2 punten namelijk FC Alken en het beloftenteam van FWS Woluwe. Vier teams hebben na 3 speeldagen nog geen enkel punt en dat zijn Sibret, FC Irlande Auderghem, KSK Heist en RFC Aywaille. De volgende speeldag is pas op zaterdag 2 oktober 2021.

***Op de vierde speeldag in de Women’s Scooore Super League won Club YLA de topaffiche in Harelbeke op bezoek bij SV Zulte Waregem met 0-3. Daardoor heeft het nu als enige nog het maximum van 12 op 12. Nog op zaterdagnamiddag won Standard thuis met 4-2 tegen SC Eendracht Aalst Ladies, het enige team dat dit seizoen nog een punt haalde. De uitslagen op vrijdagavond waren RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 4-0, FWS Woluwe – OHL Women 0-6 en KRC Genk Ladies – Sporting de Charleroi 7-1.

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U al bekijken via:

Sportpix.be 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat de 18-jarige Emma Raducanu als eerste kwalificatiespeelster ooit de US Open heeft gewonnen. De Britse won in een historische finale tegen de 19-jarige Leylah Fernandez uit Canada. Emma Raducanu won in het Arthur Ashe Stadium in New York met 6-4 en 6-3. Ze moest op deze US Open geen enkele set toestaan. Alleen Maria Sjarapova was in 2004 op Wimbledon toen ze 17 jaar was een nog jongere winnares van een Grans Slam!

Share