Share

Met wedstrijden in Alanya, Viborg en Oslo gaat op donderdag 16 september 2021 de kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland in Europa van start. De Belgian Red Flames moeten nog een dagje wachten vooraleer ze morgen vrijdag 17 september 2021 hun campagne op gang trappen in Gdansk tegen Polen.

Turkije – Portugal in groep H, Denemarken – Malta in groep E en Noorwegen – Armenië in de groep van de Belgian Red Flames zijn vanaf 18 uur de eerste wedstrijden op weg naar de WK-eindronde in Australië en Nieuw-Zeeland . Een uur later wordt er met Fär Oer – Spanje in groep B ook nog in Thorshavn gespeeld en dat is eveneens het geval in Elbasan waar Albanië – Kosovo in groep F, de tweede wedstrijd in de groep van België, zal plaatsvinden.

Bekijk de persconferentie van Albanië voor het thuisduel tegen Kosovo met dank aan Federata Shqiptare e Futbollit:

Het record aantal van 51 Europese landen is opgesplitst in zes groepen van zes teams en drie groepen van vijf landen. Zij spelen voor 9 rechtstreekse tickets voor het 9de WK Vrouwenvoetbal dat zal plaatsvinden van 20 juli tot en met 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland en voor 3 tickets die vanaf oktober 2022 nog via play-offs kunnen veroverd worden.

U kan alles volgen via:

UEFA.com – WK-kwalificatiecampagne 2023

Voor nog meer over Noorwegen – Armenië ga naar:

Website Noorse Voetbalbond NFF

Voor nog meer over Albanië – Kosovo ga naar:

Website Albanese Voetbalbond FSHF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share