Share

Op vrijdag 17 september 2021 om 19 uur beginnen de Belgian Red Flames aan hun kwalificatiecampagne op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat zal in de Polsat Plus Arena van Gdansk zijn met Polen als eerste tegenstander en een nieuw toeschouwersrecord voor het Poolse vrouwenvoetbal.

Nadat de Belgian Red Flames de voorbije maanden te zien waren op VTM en Club RTL hadden deze beide zenders blijkbaar niet voldoende interesse meer op het avontuur van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam verder als rechtenhouder te blijven volgen. Het is voorlopig niet duidelijk of het afhaken te maken had met de kijkcijfers of met de nederlagen tegen de sterke teams Nederland, Duitsland en Noorwegen in de oefenwedstrijden van het voorbije jaar. Feit is wel dat de Belgian Red Flames sinds hun kwalificatie voor het EK 2022 in Engeland op de FIFA-wereldranglijst een terugval kenden van plaats 17 naar plaats 19. U zal echter de duels van de Belgian Red Flames verder op televisie kunnen blijven volgen want het team van bondscoach Ives Serneels is vanaf deze avond rechtstreeks te zien via Play 4 en via Tipik (RTBf).

Het stadion waar de Belgian Red Flames vanavond spelen was ook het stadion voor de finale van de UEFA Europa League 2021 tussen Villareal en Manchester United! Foto – (c) Polsat Plus Arena Gdansk

De Belgian Red Flames mogen hun naam in elk geval al aan het nieuwe toeschouwersrecord in het Poolse vrouwenvoetbal verbinden want er hadden donderdagavond al 12.000 tickets bestemming gevonden voor deze WK-kwalificatiewedstrijd! De actie van de Poolse Voetbalbond en de stad Gdansk om de 7.528 toeschouwers van dinsdag 12 november 2019 in de Arena Lublin tijdens het EK-kwalificatieduel Polen – Spanje te verbeteren is dus gelukt. Daarnaast is Polen mogelijk de bestemming voor het EK Vrouwenvoetbal in 2025. Zbigniew Boniek, de vice-president van de UEFA, zou daar naar verluidt al een belofte over gedaan hebben.

Caroline Graham Hansen, hier nog in actie tijdens het WK 2019, scoorde 3 keer voor Noorwegen tegen Armenië waaronder de 10-0! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de groep van de Belgian Red Flames heeft Noorwegen overigens op donderdagavond 16 september 2021 in Oslo al met 10-0 gewonnen tegen Armenië terwijl Albanië, nu dinsdag 21 september 2021 de volgende tegenstander in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, in Elbasan de punten deelde tegen Kosovo. Daar werd het 1-1. Nu wordt het dus uitkijken naar de start van de Belgian Red Flames die met het duel in Gdansk dus op zoek gaan naar een ticket voor een allereerste deelname aan een WK-eindronde. Nog meegeven dat alleen de groepswinnaar van de 9 Europese groepen zeker is van een rechtstreeks ticket voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De tweedes uit alle groepen moeten na afloop van alle groepswedstrijden proberen om via play-offs alsnog hun WK-ticket te veroveren!

Lees meer over De Belgian Red Flames en Play via:

Goplay.be

U kan de wedstrijd dus volgen via Play 4 of Tipik of anders ook nog de updates via:

UEFA.com – WK-kwalificatiecampagne 2023

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share