Share

De Belgian Red Flames U19 spelen op dinsdag 21 september 2021 in de voormiddag om de groepswinst in het mini-tornooi van de League A in het Russische Volgograd. Na de overwinning tegen gastland Rusland haalde het team van bondscoach Xavier Donnay ook de volle buit tegen Slovenië.

Marie Detruyer, hier tijdens haar debuut met de Belgian Red Flames in Luxemburg, zorgde voor een goal en 2 assists tegen Slovenië! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Luna Vanzeir opende in die wedstrijd al vroeg de score op aangeven van Marie Detruyer (1-0, 2de minuut) en nog voor de rust liepen de Belgian Red Flames verder uit dankzij doelpunten van Lore Jacobs na een assist van Estée Cattoor (2-0, 17de minuut), Marie Detruyer opnieuw na een assist van Estée Cattoor (3-0, 33ste minuut) en Lina Meeuwis op aangeven van Luna Vanzeir (4-0, 43ste minuut). Onmiddellijk na de rust werd het zelfs 5-0 toen Lyndsey Van Belle scoorde na de tweede assist van de namiddag van Marie Detruyer (46ste minuut). De score veranderde niet meer wat een 6 op 6 betekende voor de Belgian Red Flames U19. Eerder op de dag hadden Duitsland en Rusland de punten gedeeld na een scoreloos gelijkspel (0-0). Duistland is voorlopig tweede met 4 punten. Rusland heeft 1 punt, Slovenië nog geen enkel punt. De laatste in de groep degradeert uit de League A. De top 3 speelt verder voor een ticket voor de EK-eindronde bij de WU19 in 2022 in Tsjechië.

Op dinsdag 21 september 2021 speelt België nu tegen Duitsland terwijl Rusland op hetzelfde moment Slovenië partij geeft. De aftrap van beide duels is om 11 uur.

U kan de livestream bekijken via:

De updates van de resultaten is te zien via:

UEFA.com – WU19

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share