Op dinsdag 21 september 2021 kwamen de Belgian Red Flames voor de tweede keer in actie op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. In het Koning Boudewijnstadion werd er tegen Albanië logischerwijs gewonnen!

Janice Cayman, die ook al scoorde tegen Polen, zorgde op aangeven van Jarne Teulins (rechts) voor het openingsdoelpunt tegen Albanië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Met eindelijk opnieuw publiek in het stadion bij een thuiswedstrijd werd het naar aanleiding van de 100ste interland van captain Tessa Wullaert een feestavond voor de Belgian Red Flames. Bondscoach Ives Serneels verraste door in vergelijking met de wedstrijd in Polen vier nieuwe namen in de basis te droppen. Na vier minuten trof Janice Cayman de lat en twee minuten later mocht er al gejuicht worden toen Jarne Teulings, voor het eerst aan de aftrap, de assist gaf voor het openingsdoelpunt van de recordinternational (1-0, 6de minuut). Op aangeven van Tessa Wullaert verdubbelde Tine De Caigny nog voor het halfuur de score (2-0, 26ste minuut). Terwijl de Belgian Red Flames het Albanese doel zonder succes bleven bestoken kregen de bezoekers slechts één kans toen Kristina Maksuti de voorzet van Mimoza Hamidi naast kopte (34ste minuut).

Jassina Blom juicht! Drie goals en één assist in minder dan een halve wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Onmiddellijk na de rust zorgde een actie Chloé Vande Velde – Tessa Wullaert – Tine De Caigny voor de 3-0 (50ste minuut). Justien Odeurs moest voor het uur nog even ingrijpen bij een schot van Kristina Maksuti dat ze in hoekschop keerde (56ste minuut). Daarna was het wachten op de invalbeurt van Jassina Blom. De inmiddels voor Tenerife uitkomende spits, die ooit begon bij de vrouwelijke Buffalo’s, trapte (4-0, 77ste minuut) en kopte (5-0, 78ste minuut) de Belgian Red Flames naar een nog ruimere voorsprong. Ze gaf vervolgens de assist voor het doelpunt van jubilaris Tessa Wullaert (6-0, 81ste minuut) en rondde de wedstrijd af met haar derde van de avond: een schitterend schot vanop afstand  (7-0, 85ste minuut).

De Belgian Red Flames na hun winst in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren de doelpuntenmakers op dinsdag 21 september 2021 in groep F:

Armenië – Polen 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 27′ Weronika Zawistowska 0-1.

Kosovo – Noorwegen 0-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 12′ Viola Avduli 0-1 owngoal, 36′ Julie Blakstad 0-2, 56′ Lisa-Marie Utland 0-3.

België – Albanië 7-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 6′ Janice Cayman 1-0, 26′ Tine De Caigny 2-0, 50′ Tine De Caigny 3-0, 77′ Jassina Blom 4-0, 78′ Jassina Blom 5-0, 81′ Tessa Wullaert 6-0, 85′ Jassina Blom 7-0.