Op zaterdag 9 oktober 2021 stond de zesde speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. Het was uitkijken naar de topaffiche tussen KV Mechelen en Kontich, twee van de vier teams die nog altijd het maximum van de punten hadden maar de bezoekers hadden wel een wedstrijd minder gespeeld.

KV Mechelen nam onmiddellijk het heft in handen en scoorde binnen de acht minuten twee keer via Shayna Raekelboom (1-0, 5de minuut) en via Liesl Dupont (2-0, 8ste minuut). In het derde kwartier sloeg Kontich onder leiding van Karim Didi echter terug. Eerst met een schot vanuit een scherpe hoek van Lucinda Michez (2-1, 32ste minuut). Matilde Drumont trapte vervolgens een strafschop tegen de lat en nog voor de rust zorgde Lore Nuyens voor de gelijkmaker (2-2, 43ste minuut).

Coach Jan De Bakker wilde met KV Mechelen natuurlijk wel winnen tegen zijn ex-ploeg en dat lukte ook dankzij een doelpunt iets over het uur van Louise Rillaerts. Zij profiteerde van een afvallende bal en schoot vanuit de tweede lijn knap in het bezoekende doel (3-2, 62ste minuut). KV Mechelen hield daarna de controle over de wedstrijd maar de score veranderde niet meer. Na 6 speeldagen heeft KV Mechelen dus een 18 op 18. Kontich heeft niet langer het maximum. Dat is wel nog het geval voor de beloften van KAA Gent Ladies, dat thuis met 4-0 won tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht, en voor de beloften van OHL Women dat al op 6 punten staat maar nog 2 inhaalwedstrijden heeft. Wuustwezel komt ook op 6 punten van de leider na de 1-2-winst uit bij Famkes Westhoek Diksmuide Merkem!

Nog meegeven dat Renaissance AEC Mons Ladies voor het eerst in deze competitie won met 2-1 thuis tegen ASE De Chastre, dat nog altijd geen enkel punt telt, en dat in een ander duel onderaan het klassement VK Tienen Eva’s en RFC de Liège de punten deelden na een doelpuntenrijk gelijkspel 3-3!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 6de speeldag in de eerste klasse:

KRC Genk Ladies B – KSK Voorwaarts Zwevezele 5-2 (rust: 2-1);

Doelpunten: 15′ Charlien Ver Eecke 0-1, 25′ Anissa Giuga 1-1, 34′ Tess Wils 2-1, 48′ Eva Deparck 2-2, 72′ Tess Wils 3-2, 74′ Tess Wils 4-2, 82′ Joyce De Meester 5-2.

VK Tienen Eva’s – RFC de Liège 3-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 10′ Frea De Keyzer 1-0, 32′ Marine Nihart 1-1, 45′ Sophie Gaillard 1-2, 67′ Maren Sempels 2-2 op strafschop, 73′  Marine Nihart 2-3, 85′ Audrey Prud’homme 3-3.

FW Diksmuide Merkem – Wuustwezel 1-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 14′ Tinne Van Den Bergh 0-1, 71′ Laura Delheye 1-1, 73′ Gitte Vanwesenbeeck 1-2.

Bekijk de video rond dit duel met dank aan Siebe Cambier:

KAA Gent Ladies B – RSC Anderlecht B 4-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 23′ Nena Retsin 1-0, 27′ Fleur Van Daele 2-0, 35′ Nena Retsin 3-0, 67′ Fleur Van Daele 4-0;

Ren. AEC Mons Ladies – ASE de Chastre 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 21′ Aleizia Van ‘t Hof 1-0, 35′ Lucine Smets 1-1, 80’ Aleizia Van ‘t Hof 2-1.

KV Mechelen – Kontich 3-2 (rust: 2-2);

Doelpunten: 5′ Shayna Raekelboom 1-0, 8′ Liesl Dupont 2-0, 32′ Lucinda Michez 2-1, 43′ Lore Nuyens 2-2, 62′ Louise Rillaerts 3-2.