Op vrijdag 15 oktober 2021 stond voor het tweede jaar op rij het Brusselse derby tussen FWS Woluwe en RSC Anderlecht op het programma in de Women’s Scooore Super League. Vrouwelijk paars-wit liet zich in deze uitwedstrijd niet verrassen. Het team van Johan Walem vertrok na afloop zoals verwacht met de drie punten naar huis.

Genti Keljmendi neemt de bal in de handen kort voor de aftrap van de Brusselse derby in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

FWS Woluwe kon moed putten uit hun gelijkspel tegen KAA Gent Ladies in de Women’s Scooore Super League en de 0-0 in de zestiende finales van de Beker van België tegen competitieleider Club YLA. Het speelde dan ook met veel inzet en vanuit een goed georganiseerd geheel. Maar ook dan nog wisten de bezoekers de sleutel te vinden om in de eerste helft de score te openen. Al duurde het wel 24 minuten vooraleer die eerste bal tegen de netten ging. Na samenspel van Tessa Wullaert met Stefania Vatafu op rechts gaf Tessa de bal voor, Amber Maximus verlengde nog met een hakje en Sarah Wijnants trapte uiteindelijk tussen de benen van doelvrouw Zélie Lambert tegen de netten (0-1, 24ste minuut). De score had bij de rust hoger kunnen zijn maar Anderlecht werkte zwak af en Els Glorieus zat er bij een poging van Sarah Wijnants nog goed tussen om de bal over doel te tikken (43ste minuut).

Sarah Wijnants is blij want ze lukte zopas het openingsdoelpunt voor RSC Anderlecht in de Brusselse derby op bezoek bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft waren de eerste kansen voor Amber Maximus maar haar eerste poging ging over doel en bij de tweede kwam de doelvrouw van Woluwe gepast tussen! Ook bij de vrije trap van Tessa Wullaert die ingekopt werd door Noémie Gelders redde Zélie Lambert in eerste instantie maar tegen de reboundkopbal van de ex-speelster van Standard had ze geen kans (0-2, 53ste minuut). Tussenin zette Céline Verdonck met het eerste schot tussen de palen van de thuisploeg Justien Odeurs even aan het werk (48ste minuut).

Céline Verdonck zorgde voor het eerste schot van FWS Woluwe tussen de palen. Hier houdt ze Mariam Abdulai Toloba af! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Nadat Stefania Vatafu op aangeven van Laura Deloose nog over had getrapt voor de bezoekers was daar plots dan toch een tweede kans voor FWS Woluwe. Kenza Vrithof was sneller op de bal dan Michelle Colson. Toen haar poging tot assist door Charlotte Tison nog geblokt werd waagde ze daarna zelf haar kans. Justien Odeurs kon de bal in twee keer redden (67ste minuut). Mariam Abdulai Toloba stuurde dan Tessa Wullaert diep maar ook nu zat Zélie Lambert ertussen (74ste minuut). Het was wachten tot vier minuten voor tijd vooraleer RSC Anderlecht een derde keer scoorde. Tessa Wullaert nam de hoekschop vanop rechts en de ingevallen Slovaakse Karina Pelikànovà kopte binnen voor haar eerste goal in de Women’s Scooore Super League (0-3, 86ste minuut).

Karina Pelikanova krijgt felicitaties van Laura Deloose na haar eerste competitiegoal in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vorig seizoen was het in het Fallonstadion nog 0-4. Dit keer eindigde het duel met toch een flink aantal andere speelsters op het veld op 0-3. RSC Anderlecht was al zeker dat het de interlandbreak inging op de derde plaats. Het kan verder omhoog kijken, FWS Woluwe blijft onderaan bengelen en hoopt toch nog voor het einde van de heenronde op die allereerste overwinning in het seizoen 2021-22!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond de Brusselse derby via:

PS: Nog meegeven dat in de andere wedstrijd op vrijdagavond KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi op 3-0 eindigde!