Share

In Frankrijk zijn twee voetbalsters door het Frans Nationaal Olympisch Sport Comité (CNOSF) in de lijst van kandidaten opgenomen om tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op vrijdag 5 augustus 2016 in het Maracana Stadion van Rio de Janeiro de Franse vlag te dragen.

Laura Georges (Paris Saint-Germain) en Wendie Renard (Olympique Lyonnais) zijn 2 van de 5 vrouwelijke kandidaten naast Mélina Robert-Michon (discuswerpen), Céline Dumerc (basket) en Cécilia Berder (schermen). De 4 mannelijke kandidaten zijn Teddy Riner (judo), Tony Parker (basket), Renaud Lavillenie (atletiek) en Gauthier Grumier (schermen).

De dra(a)g(st)er van de Franse vlag zal in Frankrijk overigens voor het eerst door de sporters zelf gekozen worden en de naam van de winnaar of winnares zal op zondag 24 juli 2016 bekendgemaakt worden na de aankomst van de Ronde van Frankrijk op de Champs-Élysées, zo liet het CNSOF nog weten. In 2012 viel de eer in Frankrijk te beurt aan schermster Laura Flessel-Colovic terwijl hoogspringster Tia Hellebaut de Belgische vlag mocht dragen.

Lees het officiële bericht van het Frans Nationaal Olympisch Sport Comité:

Website LNB.fr
en via:
FranceTVSport

Share