Tine Schryvers, de Belgian Red Flame die begin januari verhuisde van de Verenigde Staten naar Noorwegen, mocht op de 14de speeldag in de Noorse ToppSerien in de basis starten voor haar nieuwe club Valerenga. Het werd een succes want er werd niet alleen gewonnen tegen Arna Bjornar met 3-0, Tine Schryvers lukte ook na 32 minuten het openingsdoelpunt. Tien minuten na de rust werd de ex-speelster van Vlimmeren, Standard en WB Sinaai Girls vervangen maar toch kon ze fier zijn op haar prestatie want uiteindelijk kwam haar doelpunten in de top 3 terecht om beste goal van de speeldag te worden. Het was overigens niet haar eerste goal voor Valerenga want ze scoorde eerder ook al in het bekertornooi tegen Kongsvinger eind mei toen er met 0-5 gewonnen werd! Voor de volledigheid ook nog melden dat ze al 4 keer scoorde in het tweede elftal waar ze ook al 3 keer goed was voor een assist!

Een beeld om in te kaderen. Het eerste competitiedoelpunt van Tine Schryvers voor Valerenga! Foto - (c) NFF/VIF

Een beeld om in te kaderen. Het eerste competitiedoelpunt van Tine Schryvers voor Valerenga! Foto – (c) NFF/VIF

LSK Kvinner is leider in Noorwegen met 35 punten uit 13 duels, voor Avaldsnes dat met een wedstrijd meer gespeeld een punt minder heeft en voor Stabaek dat met een wedstrijd meer gespeeld al op 6 punten volgt. Kolbotn is 4de met 28 punten uit 14 duels, Roa 5de met 23 punten. Arna-Bjornar, het team waartegen Tine Schryvers scoorde, staat momenteel op een 6de plaats met 19 punten uit 13 wedstrijden. Sandviken en Klepp (allebei 18 uit 14) staan op een gedeelde 7de plaats terwijl Trondheims-Orn de 9de plaats deelt met Valerenga. Beide teams hebben 15 punten uit 14 wedstrijden maar Valerenga heeft met 10-30 een minder doelsaldo dan Trondheims-Orn (17-24). Medkila (4 uit 14) en Uraedd (1 uit 14) staan op de degradatieplaatsen 11 en 12!

De 15de speeldag in de Noorse ToppSerien is pas op zaterdag 20 augustus 2016. Dan spelen Valerenga en Tine Schryvers thuis tegen Klepp.