Share

Niet alleen in België maar ook in Frankrijk worden er campagnes opgezet en acties ondernomen in de strijd tegen borstkanker. Het vrouwenteam van RC Lens uit het noorden van Frankrijk speelt in het kader van de ‘Octobre Rose’ zelfs twee wedstrijden in roze shirts die later zullen geveild worden en waarvan de opbrengst naar dat goede doel gaat.

De toss voor de wedstrijd met scheidsrechter Audrey Gerbel, haar assistenten Matthieu Normand en Maxime Boucrelle, en de captains Sylia Koui (Le Havre) en Kristy Gavory (RC Lens)! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Hun eerste wedstrijd in die kleuren was in elk geval een succes want na een nederlaag op de openingsspeeldag op bezoek bij FC Nantes en vier puntendelingen op rij won het team van coach Sarah M’Barek voor het eerst dit seizoen en dat thuis tegen de leider in de Franse D2 Féminine Le Havre AC.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

RC Lens nam een goeie start en liep tot 2-0 uit via het altijd hard werkende spitsenduo Namnata Traoré (1-0, 19de minuut) en de Senegalese Mama Diop (2-0, 25ste minuut). De voorlopig leider in de Franse D2 Féminine sloeg daarna onmiddellijk terug met een goal van de in Canada geboren Kelsey Araujo (2-1, 27ste minuut) maar even later stonden er opnieuw twee doelpunten verschil op het scorebord tussen beide teams na een fantastisch genomen vrije trap van Emma Smaali (3-1, 34ste minuut). Het verschil was dus voor de rust gemaakt en in de tweede helft veranderde de score niet meer waardoor de thuisploeg op de 6de speeldag een eerste driepunter mocht bijschrijven! De vreugde achteraf was in elk geval heel groot bij de thuisploeg.

Luister naar Sarah M’Barek (coach RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Kelsey Aroujo (Le Havre AC) dankzij Vrouwenteam TV:

Het was overigens een slechte dag voor de twee leiders in deze reeks. Ook Silke Demeyere ging met Lille OSC (Rijsel) onderuit in het Stade Marcel Saupin op bezoek bji FC Nantes, een andere titelpretendent. Anaïs Ribeyra, de topschutster in deze reeks, lukte in de 84ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0) waardoor FC Nantes naar de leiderplaats klom. FC Nantes is als enig team in deze reeks nog ongeslagen en het heeft na 6 speeldagen 14 punten, dat is er één meer dan het trio Le Havre, FC Metz (dat met 0-2 won op bezoek bij Brest) en Rijsel!

Silke Demeyere verloor voor het eerst dit seizoen met Rijsel op bezoek bij titelpretendent Nantes! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nog meegeven dat Le Havre AC de oudste club van Frankrijk is want het bestaat al sinds 1872 maar pas in 2014 kwam het vrouwenteam bij de club tot stand. Het speelde voorlopig enkel in het seizoen 2020-21 op het hoogste niveau maar het mag wel altijd in het mooie Stade Océane spelen. Met Laure Lepailleur (ex-speelster van Montpellier, Lyon, PSG en Juvisy) heeft het overigens sinds september 2020 ook een ex-Frans international als manager van Le Havre Féminine bij de club!

Le Havre Athletic Club voor hun duel in Arras tegen RC Lens! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RC Lens zal overigens ook op de volgende speeldag op zondag 31 oktober 2021 op bezoek bij VGA Saint-Maur in de roze truien spelen en er wordt in het kader van de campagne ‘Octobre Rose’ op zaterdag 23 oktober 2021 eveneens een modedéfilé georganiseerd in een van de winkelstraten van Lens.

Lees hierover nog meer via:

Website RC Lens

en via:

Actu.fr

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share