Share

Op donderdag 21 oktober 2021 stonden er opnieuw wedstrijden in het kader van de kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland op het programma. In groep F wonnen de Belgian Red Flames in Leuven eenvoudig tegen Kosovo.

De Belgian Red Flames voor de aftrap van hun tweede thuiswedstrijd in de kwalificatie op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Belgian Red Flames vonden bij hun derde duel in het kader van de kwalificatiewedstrijden op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland hun thuisstadion in Leuven terug en met Kosovo (115de op de FIFA-wereldranglijst) kregen ze een ideale tegenstander voorgeschoteld om vertrouwen te tanken op weg naar de belangrijke uitwedstrijd van dinsdag 26 oktober 2021 in Oslo tegen kandidaat groepswinnaar Noorwegen.

Het publiek was terug in het stadion en het mocht diverse keren juichen zoals bij de zeven doelpunten en de geredde strafschop! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Wie te laat aankwam in Leuven was gezien want nadat Jarne Teulings had afgetrapt duurde het welgeteld 1 minuut en 51 seconden vooraleer Justine Vanhaevermaet een vrije trap van Tessa Wullaert vanop links via de bezoekende doelvrouw tegen de netten kopte (1-0, 2de minuut). Kosovo liet zich niet van de wijs brengen en zocht vervolgens ook meteen de weg naar doel maar de voorzet van Lumbardha Misini ging in de handen van Nicky Evrard (4de minuut). Op aangeven van Sarah Wijnants trapte Janice Cayman dan over (6de minuut) en het was op een voorzet van diezelfde Sarah Wijnants dat de recordinternational even later haar 43ste doelpunt in haar 116de interland voor de Belgian Red Flames binnenkopte (9de minuut).

Janice Cayman lukte het tweede Belgische doelpunt met het hoofd! Doelvrouw Florentina Kolegeci en captain Edona Kryeziu zijn geklopt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook nu bleef Kosovo voetballen. Linksachter Edona Kryeziu, de captain van Kosovo, zette eerst met Erëleta Memeti en dan met Besjana Reçica aan de linkerkant een aanval op poten en nadat ze het strafschopgebied binnengedrongen was trapte ze die vervolgens zelf met rechts nipt over (10de minuut). De eerste helft bleef leuk om volgen, het was een open wedstrijd en de score liep verder op. Tessa Wullaert trof raak na een diepe bal van Justine Vanhaevermaet (3-0, 16de minuut), Tine De Caigny kopte een voorzet van Janice Cayman binnen (4-0, 28ste minuut) en na een voorzet van Janice Cayman lukte Justine Vanhaevermaet haar tweede treffer van de avond (5-0, 36ste minuut). Een half dozijn doelpunten voor de rust leek mogelijk. Zeker toen zelfs Kosovo een strafschop mocht nemen na een handspel van Davina Philtjens bij een voorzet van Erëleta Memeti (41ste minuut). Blerta Shala van landskampioen Mitrovica zette zich achter de bal maar Nicky Evrard, die Justien Odeurs voorlopig in het doel mag opvolgen, stopte haar poging. De Kroatische scheidsrechter Jelena Kumer liet die echter hernemen maar de doelvrouw van KAA Gent Ladies was ook bij de tweede poging bij de pinken en ze tikte het schot van Shala in hoekschop (43ste minuut). De laatste kans van de eerste helft was voor Tine De Caigny na een voorzet van Janice Cayman maar haar kopbal werd door de Kosovaarse doelvrouw Florentina Kolegeci onschadelijk gemaakt! Bij de rust stond het 5-0!

Nicky Evrard (KAA Gent Ladies) pakte nog voor de rust een strafschop van Kosovo (zelfs twee keer) en ze hield de nul op het bord! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in de tweede helft en na een dubbele wissel bij Kosovo en de invalbeurt van Charlotte Tison voor Julie Biesmans was het leuk toeven in Leuven. Terwijl de fanfare al hun gebruikelijke deuntjes speelde bediende Justine Vanhaevermaet al na vijf minuten Tessa Wullaert voor de 6-0 (50ste minuut) en het positieve voetbal van beide partijen zorgde ervoor dat korte tijd later zelfs de wave werd ingezet. Op het uur zette Erëleta Memeti na een solo nog eens Nicky Evrard aan het werk en korte tijd later was er ook nog een poging van Kaltrina Biqkaj (63ste minuut). Op aangeven van Sarah Wijnants kopte thuisspeelster Amber Tysiak dan naast (68ste minuut) maar het was slechts uitstel want een minuut later zorgde Tessa Wullaert dit keer met links op aangeven van Tine De Caigny voor haar derde goal van de avond en de zevende voor de Belgian Red Flames (7-0, 69ste minuut). Gingen we naar de dubbele cijfers? Het was mogelijk maar voor 2.503 toeschouwers mikte Chloé Vande Velde eerst nog naast (70ste minuut) en pakte de bezoekende doelvrouw nog een vrije trap van Tessa Wullaert (76ste minuut). Ook de inbreng van Jassina Blom, goed voor drie goals in het slot tegen Albanië, veranderde de score niet meer. Haar poging in de toegevoegde tijd ging nog naast (90ste + 2′ minuut).

Tessa Wullaert zorgde ook tegen Kosovo voor 3 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De 7-0-winst thuis tegen Kosovo brengt de Belgian Red Flames voorlopig op de eerste plaats want Polen en Noorwegen hielden mekaar in Lodz op 0-0. De Belgian Red Flames hebben het betere doelsaldo (15-1 tegen 13-0). Albanië won eerder op de avond met ruime 5-0-cijfers thuis in hun nieuwe stadion, de Arena Kombëtare in Tirana, tegen Armenië! Het team van bondscoach Armir Grima won zo voor het eerst in deze WK-kwalificatiecampagne!

***Dit waren de doelpuntenmakers op donderdag 21 oktober 2021 in groep F:

Albanië – Armenië 5-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 12′ Megi Doci 1-0, 16′ Mimoza Hamidi 2-0, 44′ Megi Doci 3-0, 62′ Mimoza Hamidi 4-0, 90′ + 1′ Esi Lufo 5-0.

Bekijk de doelpunten uit deze wedstrijd via Federate Shqiptare e Futbollit:

België – Kosovo 7-0 (rust: 5-0);

Doelpunten: 2′ Justine Vanhaevermaet 1-0, 9′ Janice Cayman 2-0, 16′ Tessa Wullaert 3-0, 28′ Tine De Caigny 4-0, 36′ Justine Vanhaevermaet 5-0, 51′ Tessa Wullaert 6-0, 69′ Tessa Wullaert 7-0.

Bekijk de video met de samenvatting dankzij Play 6 / RTBF / RBFA:

Polen – Noorwegen 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij TVP Sport:

***De stand na de 3de speeldag:

1. België 3-7 (15-1);

2. Noorwegen 3-7 (13-0);

3. Polen 3-5 (2-1);

4. Albanië 3-4 (6-8);

5. Kosovo 3-1 (1-11);

6. Armenië 3-0 (0-18);

***Dit zijn de volgende wedstrijden voor nieuwjaar:

Dinsdag 26 oktober 2021:

Armenië – Kosovo (in Yerevan);

Noorwegen – België (in Oslo);

Polen – Albanië (in Tychy);

Het Ullevaal Stadion in Oslo wordt het decor van Noorwegen – België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Donderdag 25 november 2021:

Kosovo – Polen (in Pristina);

Albanië – Noorwegen (in Rrogozhine);

België – Armenië (in Leuven);

De Belgian Red Flames spelen ook in november tegen Armenië en Polen opnieuw in Leuven! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Dinsdag 30 november 2021;

Armenië – Noorwegen (in Yerevan);

Kosovo – Albanië (in Pristina);

België – Polen (in Leuven);

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem en Stijn Audooren rond België – Albanië via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share