Op zaterdag 23 oktober 2021 stond er in de tweede klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal met het duel tussen het beloftenteam van FWS Woluwe, de ongeslagen leider in de reeks, en KVC Westerlo Ladies, achtervolger op één punt van de koploper, een topaffiche op het programma in het Fallonstadion!

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KVC Westerlo Ladies won dus de topaffiche tegen het beloftenteam van FWS Woluwe met ruime cijfers 1-7 nadat het bij de rust nog 1-1 stond en nadat de thuisploeg zelfs op voorsprong was gekomen via Allison Verhoeven (1-0, 12de minuut). Vijf minuten voor de pauze maakte Kaat Aarts echter uit een onrechtstreekse vrije trap gelijk (1-1, 40ste minuut). In de tweede helft ging het snel met drie doelpunten in de eerste acht minuten via Jelena Geens (1-2, 49ste minuut),  Britt Labro (1-3, 51ste minuut) en Larissa Van Gils (1-4, 53ste minuut). Het werd een nog zwaarder verlies voor het team van coach Walid Charrad Rubio na goals van Larissa Van Gils (1-5, 75ste en 1-6, 77ste minuut). Caitlin Wijnants zette met de laatste goal van de zonnige namiddag de eindstand op het bord (1-7, 85ste minuut).

Luister naar Yenthe Kerckhofs (captain KVC Westerlo Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jonas Marien (coach KVC Westerlo Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Door de winst wordt KVC Westerlo Ladies nu leider met 18 punten op 21. Ook KVV Vosselaar heeft na 7 speeldagen 18 op 21. Het beloftenteam van FWS Woluwe valt terug naar de 3de plaats met 16 op 21. VVC Brasschaat is vierde met 15 op 18, het beloftenteam van KV Mechelen vijfde met 15 op 21.

Het team van KVC Westerlo voor het duel op bezoek bij FWS Woluwe B! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

De wedstrijd van de volgende speeldag op zaterdag 6 november 2021 tussen KVC Westerlo Ladies en Standard C is uitgesteld naar een latere datum. KVV Vosselaar thuis tegen KSK Heist en het beloftenteam van FWS Woluwe uit bij Sibret komen wel in actie. Ook VVC Brasschaat thuis tegen het beloftenteam van ASE De Chastre en het beloftenteam van KV Mechelen thuis tegen KFC Alken spelen. De eerstvolgende wedstrijd van KVC Westerlo Ladies is op zaterdag 13 november 2021 uit bij Olympic Club Charleroi!

De beloften van FWS Woluwe voor hun topaffiche tegen KVC Westerlo Ladies! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict