De Koninklijke Belgische Voetbalbond, de KBVB, heeft met de Youth League een nieuwe jeugdcompetitie voor meisjes U16 gelanceerd. Het is een competitie die zal gespeeld worden tussen ploegen van clubs die dit seizoen uitkomen in de Women’s Scooore Super League en de eerste klasse.

De vreugde na een goal is ook bij de meisjes U16 al bijzonder groot! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Belangrijk om weten is dat deze Youth League dit seizoen georganiseerd wordt op vriendschappelijke basis. Het is de bedoeling de eerste 6 speeldagen te spelen voor eind februari 2022.

Voor het eerste seizoen zijn er 10 clubs die deelnemen en zij werden in 3 groepen ingedeeld op geografische basis.

In groep A spelen teams uit West- en Oost-Vlaanderen tegen mekaar. De ploegen die meedoen zijn Club Brugge, KAA Gent Ladies en SV Zulte Waregem.

De eerste wedstrijd is op zondag 7 november 2021 om 13 uur en gaat tussen KAA Gent en Club Brugge op Neptunus in Wondelgem.

RSC Anderlecht U16 op weg naar een doelpunt in de Brusselse derby tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In groep B werden teams uit Antwerpen en Brussel ingedeeld. Het zijn K. Kontich FC, YR KV Mechelen, FWS Woluwe en RSC Anderlecht.

De tweede wedstrijd vond plaats op zondag 31 oktober 2021 om 13 uur en ging tussen FWS Woluwe en RSC Anderlecht. Bij de rust stond het 1-3, het eindresultaat was 3-5. Op woensdag 20 oktober 2021 won Kontich al met 2-3 op bezoek bij KV Mechelen na doelpunten van captain Kyara Trostmann voor de thuisploeg (1-0, 16de minuut), een dubbel voor de bezoekers van Billie Babinyanga (1-1, 47ste en 1-2, 50ste minuut), een derde goal voor Kontich van captain Nel Graus (1-3, 62ste minuut) en een tweede goal voor KV Mechelen van Shyann De Wit (2-3, 65ste minuut).

FWS Woluwe juicht hier opnieuw! Het kwam 3 keer tot scoren tegen RSC Anderlecht in de allereerste wedstrijd van de pas opgerichte Youth League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In groep C tenslotte zitten de teams uit Waals-Brabant, Luik en Limburg en dat zijn KRC Genk Ladies, ASE De Chastre en Royal Standard de Liège. ASE De Chastre speelt voor het eerst in groep C thuis op donderdag 11 november 2021 om 11 uur tegen Royal Standard de Liège! Standard won al op dinsdag 19 oktober 2021 thuis tegen KRC Genk Ladies met 2-1!

U kan nog meer informatie en de kalenders van de allereerste Youth League WU16 vinden via: