Op dinsdag 30 november 2021 stond de zesde speeldag in groep F van de kwalificatie richting het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland op het programma. Deze speeldag begon op dinsdagnamiddag en eindigde op woensdagochtend 1 december 2021 in Yerevan waar de wedstrijd tussen Armenië en Noorwegen moest stilgelegd worden door hevige mist. Albanië won het duel op bezoek bij Kosovo en de Belgian Red Flames die wonnen in Leuven hun levensbelangrijke wedstrijd thuis met ruime cijfers tegen Polen! Een allereerste deelname aan een WK-eindronde blijft ook in 2022 mogelijk.

Het was een dinsdagavond met doelpunten en vreugde voor de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

België maakte tegen Polen het verschil in de eerste helft met doelpunten van Gouden Schoen Tine De Caigny (1-0, 15de minuut), Hannah Eurlings (2-0, 33ste minuut) en Janice Cayman (3-0, 38ste minuut). In het begin van de tweede helft zorgde Malgorzata Mesjasz nog voor een vierde Belgische goal toen ze een voorzet van Tessa Wullaert in eigen doel trapte (4-0, 51ste minuut). Dankzij de overwinning klommen de Belgian Red Flames onder leiding van Ives Serneels opnieuw naar de tweede plaats die goed is voor de barrages richting de WK-eindronde.

Dit waren alle doelpuntenmakers op dinsdag 30 november en woensdag 1 december 2021;

Armenië – Noorwegen 0-10 (rust: 0-3); (*)

Doelpunten: 31′ Elisabeth Terland 0-1, 34′ Elisabeth Terland 0-2, 43′ Lisa-Marie Utland 0-3, 47′ Frida Maanum 0-4, 51′ Guro Reiten 0-5, 56′ Lisa-Marie Utland 0-6, 59′ Anja Sonsteveld 0-7, 64′ Guro Bergsvand 0-8, 69′ Celin Bizet Ildhusoy 0-9, 81′ Ingrid Syrstad Engen 0-10 op strafschop.

(*) Door de slechte weersomstandigheden in Yerevan moest de wedstrijd op woensdagnamiddag na 71 minuten bij een stand van 0-9 door de Franse scheidsrechter Victoria Beyer stopgezet worden. Het laatste deel van de wedstrijd werd op woensdag 1 december 2021 vanaf 11 uur lokale tijd (8 uur bij ons) afgewerkt.

Herbekijk de volledige wedstrijd van donderdag 30 november 2021 met dank aan Football Federation of Armenia:

Kosovo – Albanië 1-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 19′ Kristina Maksuti 0-1, 45′ Megi Doci 0-2, 45′ + 3′ Kaltrina Biqkaj 1-2, 83′ Qendresa Krasniqi 1-3.

België – Polen 4-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 15′ Tine De Caigny 1-0, 33′ Hannah Eurlings 2-0, 38′ Janice Cayman 3-0, 51′ Malgorzata Mesjasz 4-0 owngoal.

6. Armenië 6-0 (0-46);

De groepswinnaar is rechtstreeks geplaatst voor het WK 2023. De tweede plaats geeft recht op een ticket voor de play-offs!