Share

Het is nog meer dan anderhalf jaar voor het zover is maar het wedstrijdschema van het komende WK Vrouwenvoetbal in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland is inmiddels op woensdag 1 december 2021 door de FIFA officieel bekendgemaakt.

 

Het WK 2023 ‘Down Under’ zal dus plaatsvinden van donderdag 20 juli 2023, de dag van de openingswedstrijd en de openingsceremonie in het Eden Park van Auckland, tot en met zondag 20 augustus 2023, de dag van de finale in het Stadium Australia van Sydney. Tussenin zullen er in deze eerste WK-eindronde met 32 ploegen in het vrouwenvoetbal nog 62 wedstrijden plaatsvinden in 10 verschillende stadions. Van die 62 duels zullen er nog 28 in Nieuw-Zeeland gespeeld worden en 34 in Australië.

Terwijl de Football Ferns meteen zijn ingedeeld als reekshoofd in groep A en dus de openingswedstrijd in hun eigen Auckland zullen spelen komen de Matilda’s ook al op de openingsdag in actie maar dan in het nieuw gebouwde Sydney Football Stadium waar de eerste wedstrijd in groep B zal plaatsvinden en waarin Australië reekshoofd is. Sydney mag overigens met 11 ontmoetingen gespreid over 2 stadions het meeste wedstrijden verwelkomen op het eerste WK dat door twee landen samen zal worden georganiseerd. De andere gaststeden zijn Wellington, Dunedin en Hamilton in Nieuw-Zeeland en Perth, Brisbane, Melbourne en Adelaide in Australië.

De groepsfase loopt tot en met donderdag 3 augustus 2023. De achtste finales vinden plaats van zaterdag 5 tot en met dinsdag 8 augustus 2023. Nieuw-Zeeland is het gastland voor twee achstste finales. Het ontvangt ook twee kwartfinales die alle vier voorzien zijn op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2023. Beide landen ontvangen één halve finale op dinsdag 15 augustus 2023 in het Eden Park van Auckland en op woensdag 16 augustus in het Stadium Australia van Sydney  De wedstrijd voor de derde plaats tenslotte is op zaterdag 19 augustus 2023 in Brisbane!

De Belgian Red Flames maken na hun 4-0-winst op dinsdag 30 november 2021 thuis tegen Polen nog altijd kans om voor de allereerste keer zich te plaatsen voor een WK. Of het ook lukt zal eind 2022 bekend zijn.

U kan het volledige wedstrijdschema van het WK 2023 hieronder bekijken:

Lees nog meer hierover via:

FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share