Share

De Belgian Red Flames hebben een nieuwe dag om naar uit te kijken. Op weg naar het EK 2017, dat van zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus volgend jaar in Nederland wordt gespeeld, zal de loting voor die eindronde op dinsdag 8 november 2016 plaatsvinden in het Luxor Theater in Rotterdam.

Voor het eerst zullen 16 landen aanwezig zijn op een EK-eindronde in het vrouwenvoetbal. Nederland is als organiserend land al geplaatst en ook titelverdediger Duitsland zal aanwezig zijn. Verder zijn ook Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje en Zwitserland zeker van deelname terwijl in september en oktober de Belgian Red Flames (rechtstreeks of via de barrage) en nog 8 andere landen zich kunnen verzekeren van een eindrondeticket.

De Belgian Red Flames hebben in september en oktober de kans om zich voor het eerst voor een EK-eindronde te plaatsen. Foto - Sportpix.be/David Catry

De Belgian Red Flames hebben in september en oktober de kans om zich voor het eerst voor een EK-eindronde te plaatsen. Foto – Sportpix.be/David Catry

Tijdens de loting van dinsdag 8 november 2016 in Rotterdam worden die 16 landen dan ingedeeld in 4 groepen om zo een speelschema (met de openingswedstrijd in Utrecht) en de weg naar de finale op zondag 6 augustus 2017 in Enschede te bepalen. Verder zijn ook Breda, Deventer, Doetinchem, Tilburg en Rotterdam gaststeden tijdens het EK bij onze noorderburen waarbij in totaal 31 wedstrijden zullen worden gespeeld!

Lees nog meer hierover via:
Website UEFA
en via:
Website UEFA

Share