Share

Op woensdag 12 januari 2022 is het zover dan wordt immers voor de zesde keer de Gouden Schoen in het Belgische vrouwenvoetbal bekendgemaakt. Het aantal mogelijke winnaars is dit keer echter beperkt want waren er de voorbije vijf jaar telkens tien genomineerden dat zijn er nu nog slechts acht!

Tine De Caigny won de vijfde vrouwelijke Gouden Schoen als speelster van RSC Anderlecht! Wie gaat haar opvolgen? Foto – (c) Photo News / Jan De Meuleneir

De organiserende krant Het Laatste Nieuws maakte op woensdag 15 december 2021 die acht genomineerden bekend. Het zal U niet verbazen dat het allemaal Belgian Red Flames zijn. Opmerkelijk is wel dat er nog slechts drie (!!!) van die genomineerden (en twee spelen bij Belgisch landskampioen RSC Anderlecht) actief zijn in de Belgische competitie, de Women’s Scooore Super League waar er toch acht teams en meer dan honderd (!!) speelsters aanwezig zijn. Ook beloftevolle jongeren (denken we maar aan de brede lichting van OHL Women, Lore Jacobs en Nia Elyn van KAA Gent Ladies, Welma Fon van Standard, Anissa Giuga van KRC Genk Ladies om er maar enkele te noemen …) en buitenlandse speelsters (Ludmila Matavkova van Club YLA, Stefania Vatafu van RSC Anderlecht, …) komen opnieuw niet in aanmerking voor deze felbegeerde trofee, ze krijgen zelfs geen stem in het eindklassement!

Ludmila Matavkova kende een fantastisch begin bij Club YLA maar ook de Slovaakse is net als vele anderen niet genomineerd voor de Gouden Schoen 2021! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Hoe dan ook dit zijn in alfabetische volgorde de acht genomineerden waaruit 128 specialisten hun keuze mogen maken: Julie Biesmans (PSV Eindhoven), de winnares van 2017 Janice Cayman (Olympique Lyonnais), de winnares van vorig jaar Tine De Caigny (Hoffenheim), Davina Philtjens (US Sassuolo), de profvoetbalster van het jaar van vorig seizoen Laura De Neve (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL Women), Justine Vanhaevermaet (Reading) en Tessa Wullaert (RSC Anderlecht), die al drie keer de trofee won!

Eén van deze acht speelsters zal dus de Gouden Schoen 2021 winnen of in de eindstand voorkomen. Wie uiteindelijk de zesde vrouwelijke Gouden Schoen uit de geschiedenis zal krijgen zal U kunnen bekijken op woensdag 12 januari 2022 tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM!

Lees nog meer over de genomineerden voor de Gouden Schoen van 2021 via:

Het Laatste Nieuws

Lees meer over de 5de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

En via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 4de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 3de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 2de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

en ook nog via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 1ste editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share