Share

Op woensdag 15 en donderdag 16 december 2021 staan de slotdagen van de groepsfase in de UEFA Women’s Champions League 2021-22 op het programma. Na vijf speeldagen zijn er al vijf teams zeker van een plaatsje voor de kwartfinales. Het zijn titelverdediger FC Barcelona, meervoudig UWCL-winnaar Olympique Lyonnais, Bayern München, Paris Saint-Germain en Real Madrid. Vijf teams strijden op woensdag en donderdag nog voor de laatste drie tickets bij de laatste acht!

Op woensdag 15 december 2021 gaat alle aandacht naar het duel in groep C tussen Hoffenheim en Arsenal. Het team van Gouden Schoen Tine De Caigny kan zich nog plaatsen voor de kwartfinales maar het moet dan wel met vijf doelpunten verschil winnen tegen de Engelse club waar de Nederlandse Vivianne Miedema speelt. Tine De Caigny gaf eerder al aan dat dit niet evident en wellicht onmogelijk wordt …

Luister naar Tine De Caigny (Hoffenheim) dankzij Vrouwenteam TV:

Op donderdag 16 december 2021 volgt dan wellicht de spannendste avond want daar zal in groep A een beslissing moeten vallen. De sleutelmatch wordt VfL Wolfsburg – Chelsea op een avond dat of de vice-kampioen van Duitsland of de kampioen van Engeland die vorig seizoen bovendien nog verliezend finalist was het tornooi zullen moeten verlaten als Juventus tenminste thuis wint tegen het Zwitserse Servette Genève. Chelsea mag niet verliezen om verder te kunnen gaan, VfL Wolfsburg moet winnen wil het op maandag 20 december 2021 nog in de trommel zitten bij de loting voor de kwartfinales!

De volgende data in de UWCL 2021-22 zijn:

Maandag 20 december 2021: 
Loting kwartfinale en halve finales.

Kwartfinales
Heenwedstrijden: dinsdag 22/ woensdag 23 maart 2022;
Terugwedstrijden: woensdag 30/ donderdag 31 maart 2022;

Halve finales:
Heenwedstrijden: zaterdag 23/ zondag 24 april 2022;
Terugwedstrijden: zaterdag 30 april/zondag 1 Mei 2022;

Finale in het Juventus Stadium van Turijn:
Datum nog te bepalen.

Voor alle updates kan U hieronder terecht:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share