In de eerste klasse ging op de 15de speeldag alle aandacht naar de topaffiche tussen KV Mechelen en het beloftenteam van KAA Gent Ladies terwijl er wel nog een flink aantal andere interessante duels op het programma stonden.

Nena Retsin lukte een dubbel voor de beloften van KAA Gent Ladies op bezoek bij KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies zorgde voor de uitschieter want het won de topaffiche tegen het nog ongeslagen KV Mechelen. De thuisploeg kwam even over het halfuur op voorsprong toen Fleur Verstappen de achterlijn haalde en teruglegde tot bij Shayna Raekelboom. De ex-speelster van FWS Woluwe trapte het openingsdoelpunt via de deklat binnen (1-0, 31ste minuut). Nog voor de pauze kwamen de bezoekers al op gelijke hoogte via Nena Retsin (1-1, 40ste minuut) en even later trapte captain Sofie Vanhooren nog een strafschop tegen de paal! Onmiddellijk na de rust had Sofie Vanhooren meer succes toen ze knap het tweede bezoekende doelpunt lukte (1-2, 48ste minuut). KV Mechelen ging nu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar het was het team van coach Ingrid De Rycke dat in het slot via Nena Retsin een dubbele voorsprong bewerkstelligde (1-3, 86ste minuut). In de toegevoegde tijd kon de thuisploeg toch nog milderen via Matilde Drumont (2-3, 90ste + 5′ minuut). Het beloftenteam van KAA Gent Ladies wordt zo voorlopig leidermet 2 punten voorsprong op KV Mechelen, dat wel nog begin januari volgend jaar een inhaalwedstrijd te goed heeft thuis tegen Renaissance AEC Mons Ladies.

VC Moldavo sloot het jaar 2021 af met een ruime overwinning: 0-4 op bezoek bij VK Tienen Eva’s! Foto – (c) VC Moldavo

In de andere wedstrijden was er een ruime uitoverwinning van VC Moldavo op bezoek bij KVK Tienen (0-4). Vooral onderaan was er wat beweging met winst voor FW Diksmuide Merkem in de derby thuis tegen KSK Voorwaarts Zwevezele (3-2), Renaissance AEC Mons Ladies hield de 3 punten thuis tegen het beloftenteam van Standard (1-0) en ASE De Chastre ging winnen op bezoek bij RFC de Liège (1-2). Vergeten we ook niet de spectaculaire winst van het beloftenteam van RSC Anderlecht in en tegen Wuustwezel. Daar lukte de Slovaakse jeugdinternational Karina Pelikanova drie goals voor de bezoekers in een wedstrijd waarbij het aan de rust 0-4 stond en op het einde 4-5!

Karina Pelikanova, hier tijdens een wedstrijd met het eerste elftal, lukte drie goals met het beloftenteam van vrouwelijk paars-wit op bezoek bij Wuustwezel! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 15de speeldag in 1ste klasse:

Wuustwezel – RSC Anderlecht B 4-5 (rust: 0-4);

Doelpunten: 5′ Véronique Zang Bikoula 0-1, 21′ Kenza Laksiri 0-2, 27′ Karina Pelikanova 0-3, 38′ Karina Pelikanova 0-4, 55′ Margot Dethier 1-4, 60′ Lize Peeters 2-4, 79′ Gitte Vanwesenbeeck 3-4, 89′ Karina Pelikanova 3-5, 90′ Margot Dethier 4-5.

FW Diksmuide Merkem – KSK Voorwaarts Zwevezele 3-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 16′ Elle Decorte 0-1, 39′ Sofie Huyghebaert 1-1 op strafschop, 54′ Eva Deparck 1-2, 85′ Sofie Huyghebaert 2-2, 90′ + 3′ Saare Clinckemaillie 3-2.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

RFC de Liège – ASE De Chastre 1-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 2′ Morgane Moreaux 0-1, 50′ Inès Lahmidi 1-1, 60′ Daphné Wertbrouck 1-2.

VK Tienen Eva’s – VC Moldavo 0-4 (rust: 0-1);

Doelpunten: 16′ Louise Dauwen 0-1, 72′ Zoë Poorters 0-2, 75′ Louise Dauwen 0-3, 86′ Fien Steyvers 0-4.

Rode kaart: 71′ Femke Jonckers (VK Tienen Eva’s).

Ren. AEC Mons Ladies – Standard B 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 35′ Elodie Hansenne 1-0.

KV Mechelen – KAA Gent Ladies 2-3 (rust: 1-1);

Doelpunten: 31′ Shayna Raekelboom 1-0, 40′ Nena Retsin 1-1, 48′ Sofie Vanhooren 1-2, 86′ Nena Retsin 1-3, 90′ + 5′ Matilde Drumont 2-3.

KRC GenK Ladies B bye;

*Het duel tussen OH Leuven B en Kontich werd eerder al gespeeld en eindigde op dinsdag 7 december 2021 op 2-1!