Share

Het nieuwe jaar is inmiddels al even begonnen en op woensdag 5 januari 2022 mochten ook de eerste Belgian Red Flames in actie komen in een officiële wedstrijd. Doelvrouw Diede Lemey, gekozen tot beste doelvrouw uit de heenronde in ItalIë, en Davina Philtjens, die inmiddels al 100 caps heeft voor België, namen het met hun club Sassuolo in de halve finale van de Italiaanse Supercup op het veld van Frosinone op tegen Juventus, het team dat zich recent plaatste voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League.

Bekijk de samenvatting van deze halve finale met dank aan FIGC Calcio Femminile:

Juventus haalde het dus in het Stadio Benito Stirpe van Frosinon na strafschoppen tegen Sassuolo. Het team van coach Joe Montemurro kwam in de reguliere speeltijd al in de 10de minuut op voorsprong via de Zweedse Amanda Nilden (1-0) maar een minuut later waren de bordjes opnieuw in evenwicht na de gelijkmaker van de Schotse international Lana Clelland (1-1, 11de minuut). Hoewel het spannend bleef veranderde de score daarna niet meer en dat mede door goed ingrijpen van Diede Lemey net voor de rust bij een foute terugspeelbal van haar ploeggenote Benedetta Orsi. De ex-doelvrouw van Dames VK Egem, RSC Anderlecht, AGSM Verona en Atalanta Mozzanica voorkwam eerst een owngoal van Orsi en vervolgens hield ze de inzet van Cristiana Girelli uit haar doel (44ste minuut). Na drie minuten toegevoegde tijd moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Die reeks begon schitterend voor Diede Lemey die meteen redding bracht bij de poging van Italiaans international Lisa Boattin. De Tsjechische international Kamila Dubcova (0-1) en de ingevallen Sara Gama troffen vervolgens, deze laatste via de binnenkant van de paal, wel raak (1-1) maar dan trapte de ook al ingevallen Sofia Cantore haar poging op de dwarsligger. Cristiana Girelli mikte daarna hoog en droog raak (2-1) . Ook de pogingen van de Japanse Mana Mihashi (2-2), Barbara Bonansea (3-2), Lana Clelland (3-3) en Sofie Junge Pedersen (4-3) troffen doel. En dan was het de beurt aan Belgian Red Flame Davina Philtjens die een goeie aanloop nam en met links hard trapte maar de Franse doelvrouw Pauline Peyraud-Magnin lag op de goede plaats en keerde het harde schot. De beslissing was gevallen Juventus mag op zaterdag 8 januari 2022 op hetzelfde veld in Frosinone de finale spelen tegen AC Milan, dat zich eerder op dag in het Stadio Francioni van Latina plaatste door met 2-1 te winnen tegen AS Roma.

Bekijk ook de samenvatting van deze halve finale met dank aan FIGC Calcio Femminile:

De vrouwelijke Rossoneri met nieuwe aanwinst Alia Guagni (ex-Fiorentina en ex-Atletico Madrid) in de basis liepen in de eerste helft uit dankzij doelpunten van Lindsey Thomas (32ste minuut) en een kopbal van Valentina Bergamaschi (36ste minuut). In het vijfde kwartier lukte de tijdens de rust ingevallen Claudia Ciccotti de aansluitingstreffer voor AS Roma maar verder dan dat kwamen de vrouwelijke Giallorossi niet meer!

Lees nog meer over Juventus – Sassuolo via:

Calciofemminileitalia.it

En ook nog via:

Website Juventus

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share