Share

De Italiaanse landskampioen Juventus heeft in Frosinone de allereerste trofee in het vrouwenvoetbal van het nieuwe jaar gewonnen. Het won in de finale van de Italiaanse Supercup in het Stadio Benito Stirpe met 2-1 tegen AC Milan.

Bekijk de samenvatting van deze halve finale met dank aan FIGC Calcio Femminile:

Juventus is ongetwijfeld de ploeg van het moment in het internationale vrouwenvoetbal en Cristiana Girelli de speelster die daarbij heel belangrijk is. Op zaterdag 8 januari 2022 was zij opnieuw de persoon die het winnende doelpunt lukte in de finale van de Italiaanse Supercup. Ze kopte in de 89ste minuut een hoekschop van Lisa Boattin tegen de netten voor de 2-1 en dat nadat de komende tegenstander van Olympique Lyonnais in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League bij de rust op achterstand stond na een goal van de Schotse international Christy Grimshaw (0-1, 45ste + 1′ minuut) ook al na een hoekschop van Linda Tucceri Cimini. Vijf minuten na de rust had Valentina Bergmaschi, de captain van AC Milan, met een ongewilde owngoal na voorzet van Barbara Bonansea voor de gelijkmaker gezorgd (1-1, 50ste minuut) en nog geen minuut later trapte diezelfde Bergamaschi aan de overkant bij een aanval van de vrouwelijke Rossoneri op aangeven van Martina Piemonte op de lat. Even later had AC Milan nog meer pech want het kwam ook nog met tien te staan na een tweede gele kaart voor Lala Codina die te laat kwam toen ze Arianna Caruso vlak tegen de zijlijn wou afstoppen. Het is het derde jaar op rij dat Juventus de Italiaanse Supercup won en de allereerste trofee onder leiding van de Australische coach Joe Montemurro. 

Cristiana Girelli kopte zopas het winnende doelpunt tegen de netten! De vreugde bij Juventus was enorm! Foto – (c) Juventus

Lees nog meer over Juventus – Sassuolo via:

Ifootball.it

En ook nog via:

Website Juventus

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share