Share

Op maandag 17 januari 2022 vond in het Zwitserse Zürich de uitreiking van de FIFA Awards plaats. Bij de vrouwen mocht Alexia Putellas van FC Barcelona nu ook deze trofee op haar erelijst bijschrijven.

Alexia Putellas krijgt hier The Best Trofee overhandigd! Foto – (c) FC Barcelona Femeni / AP

Alexia Putellas zal het seizoen 2020/21 niet snel vergeten want door haar prestaties bij de Catalaanse club heeft ze immers alles gewonnen wat er te winnen viel. De Spaanse landstitel, de Spaanse beker, de UEFA Women’s Champions League en als gevolg daarvan werd ze verkozen tot beste speelster in Europa, won ze de derde editie van de Women’s Ballon d’Or en heeft ze nu ook de trofee The Best FIFA Women’s Player of the Year veroverd. Ze haalde het voor de Australische Sam Kerr van Chelsea terwijl haar club- en landgenote Jennifer Hermoso op de derde plaats eindigde.

Foto – (c) FIFA

De Chileense Christiane Endler, die vorig seizoen kampioen werd in Frankrijk met Paris Saint-Germain en vervolgens de overstap maakte naar Olympique Lyonnais waar ook de Belgische Gouden Schoen Janice Cayman speelt, kreeg de trofee als beste doelvrouw van het voorbije jaar (The Best FIFA Women’s Goalkeeper). De Engelse Emma Hayes Emma Hayes werd verkozen tot de beste vrouwelijke coach van het jaar (The Best FIFA Women’s Coach of the Year).

Foto – (c) FIFA

Lees nog meer over de FIFA Awards in Zürich via:

FIFA.com – The Best

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share