In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal bleef het spannend aan de top van het klassement. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies en KV Mechelen leveren daar strijd om de eerste plaats. Het voorbije weekend was KV Mechelen de winnaar.

Ella Van Kerkhoven, hier invallend voor de Belgian Red Flames tegen Nederland, op 18 februari 2021, is op de weg terug met haar doelpuntje in de eerste klasse! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KV Mechelen won immers de topaffiche op bezoek bij Kontich met 0-2 dankzij doelpunten in de tweede helft van Laura Baetens (0-1, 49ste minuut) en Abigail Van Essen (0-2, 88ste minuut). Daarna kreeg het goed nieuw vanuit Anderlecht want het beloftenteam van KAA Gent Ladies verloor daar met 2-1 na doelpunten voor de rust van de aan haar terugkeer werkende Ella Van Kerkhoven (1-0) en Lauren Huys (2-0) terwijl de bezoekers enkel raak wisten te treffen via Jinte Leeman (2-1, 47ste minuut). Het beloftenteam van OH Leuven kwam niet in actie en dus sloop KSK Voorwaarts Zwevezele nog iets dichterbij door thuis met 3-2 te winnen tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Het beloftenteam van Standard hield dan weer de punten thuis tegen VC Moldavo (4-2).

RFC de Liège pakte thuis 3 belangrijke punten tegen VK Tienen Eva’s! Foto – (c) RFC de Liège

Onderaan waren er belangrijke overwinningen voor RFC de Liège thuis tegen VK Eva’s Tienen (2-0) en voor Renaissance AEC Mons Ladies op bezoek bij ASE De Chastre (0-3). Famkes Westhoek Diksmuide Merkem ging dan weer onderuit bij Wuustwezel (3-1).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 19de speeldag in 1ste klasse:

KSK Voorwaarts Zwevezele – KRC Genk Ladies B 3-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 22′ Joy Kersten 0-1, 48′ Eva Deparck 1-1, 53′ Céline Vandekerckhove 2-1, 76′ Sari Bocksoen owngoal 2-2, 90′ Julie Devos 3-2.

Wuustwezel – FW Diksmuide Merkem 3-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 22′ Marieke Peeters 1-0, 38′ Tine Van Roie 2-0, 69′ Kim Vanhaste 2-1, 82′ Tinne Van Den Bergh 3-1

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier:

RFC de Liège – VK Tienen Eva’s 2-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 40′ Inès Lahmadi 1-0, 44′ Emilie Denoz 2-0.

Kontich – KV Mechelen 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 49′ Laura Baetens 0-1, 88′ Abigail Van Essen 0-2.

ASE De Chastre – Ren. AEC Mons Ladies 0-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 28′ Margot Cartage 0-1, 47′ Margot Cartage 0-2, 65′ Laura Izzi 0-3.

Een samenvatting van deze wedstrijd kan U zien via:

Telemb.be

Standard B – VC Moldavo 4-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 25′ Maude Lecoq 1-0, 25′ Eloise Kaers 1-1, 65′ Mira De Mulder 1-2, 71′ Charlotte Catinus 2-2, 86′ Nadège François 3-2, 90′ Marie Pierson 4-2.

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies B 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 25′ Ella Van Kerkhoven 1-0, 39′ Lauren Huys 2-0, 47′ Jinte Leeman 2-1.