Share

Sportcentrum Het Zeen in Sterrebeek was op woensdag 17 augustus 2016 het decor voor een van de laatste voorbereidingswedstrijden van de nieuwe tweedeklasser KOVC Sterrebeek en DVC Eva’s Tienen uit de Super League.

Guy De Bruyne, in het verleden aan het werk bij het beloftenteam van RSC Anderlecht, is de nieuwe coach bij KOVC Sterrebeek. Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Guy De Bruyne, in het verleden aan het werk bij het beloftenteam van RSC Anderlecht, is de nieuwe coach bij KOVC Sterrebeek. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De thuisploeg, vorig seizoen kampioen in derde klasse B, staat in het toekomende seizoen onder leiding van de nieuwe coach Guy De Bruyne, en het moet dus na twee promoties op rij een systeem vinden om zich ook in de nieuwe tweede klasse te handhaven. DVC Eva’s Tienen, nog altijd onder leiding van trainer Hans Bergans, zag dan weer een flink aantal speelsters vertrekken (Jassina Blom trok naar Heerenveen, Charlotte Cranshoff en Ellen Charlier kwamen bij Standard terecht) maar daar kwamen wel enkele nieuwe gezichten voor in de plaats.

KOVC Sterrebeek na twee promoties op rij bijna klaar voor de start in de nieuwe tweede klasse! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

KOVC Sterrebeek na twee promoties op rij bijna klaar voor de start in de nieuwe tweede klasse! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Het oefenduel op een warme zomeravond werd nog even verstoord omdat de scheidsrechter van dienst niet kwam opdagen maar uiteindelijk werden er enkele sportievelingen bereid gevonden om het duel in goede banen te leiden.

DVC Eva's Tienen op weg naar het nieuwe seizoen in de Super League 2016-17! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

DVC Eva’s Tienen op weg naar het nieuwe seizoen in de Super League 2016-17! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Het werd voor beide teams een interessante wedstrijd om te zien hoever ze staan in de voorbereiding en waar er nog moet bijgeschaafd worden. Bij DVC Eva’s Tienen waar nieuwkomers Elke Meers en Stevie Malagrida vanwege blessures nog ontbraken, lijkt de Nederlandse Corina Luijks (ex-Lierse en Eindhoven) nu al een aanwinst in de aanval want zij lukte twee doelpunten in dit oefenduel. De ervaren Isabelle Ebhodaghe lijkt ondanks de leeftijd alsmaar beter te worden en ook zij lukte na een onoplettendheid in de thuisverdediging met een knappe lob een mooi doelpunt in Sterrebeek. Na de rust kon de jongere Margaux Eymael zich nog onderscheiden met twee goals. En nog melden dat in de eerste helft de licht geblesseerde Stephanie Meykens in het doel vervangen werd door Halima Sadia, een Ghanese keeper die voorlopig op proef is bij de club.

De Ghanese doelvrouw Halima Sadia is op test bij DVC Eva's Tienen! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De Ghanese doelvrouw Halima Sadia is op test bij DVC Eva’s Tienen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Bij de thuisploeg KOVC Sterrebeek wordt het in aanloop naar het nieuwe seizoen vooral zaak om achteraan voortdurend geconcentreerd te blijven. Met twee promoties op rij is het aanvallend slim en sterk genoeg om in de nieuwe tweede klasse te overleven maar het zal nu wel vaker achteraan onder vuur komen te staan dan voorheen. Dat wordt wellicht nog een werkpunt voor de komende weken. In de aanval kan het daarentegen nog altijd beschikken over Lies De Hing, die ook in dit duel weer een goaltje wist mee te pikken.

Een beeld uit de eerste helft van KOVC Sterrebeek - DVC Eva's Tienen! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een beeld uit de eerste helft van KOVC Sterrebeek – DVC Eva’s Tienen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KOVC Sterrebeek oefent nu zaterdag 20 augustus 2016 om 17 uur nog thuis tegen ASE De Chastre terwijl DVC Eva’s Tienen op dezelfde dag in Kumtich het beloftenteam van Standard partij geeft met aftrap om 16 uur.

Op zaterdag 27 augustus 2016 speelt KOVC Sterrebeek vervolgens in de tweede ronde van de Beker van België uit bij het beloftenteam van OH Leuven met aftrap om 16 uur en de week nadien moet het voor de competitiestart op zaterdag 3 september 2016 op bezoek bij KV Mechelen met aftrap om 16u30.

Voor DVC Eva’s Tienen begint de Super League met een duel tegen KAA Gent Ladies op zaterdag 27 augustus 2016 om 15 uur waarna op de tweede speeldag een bezoek volgt aan OH Leuven op vrijdag 2 september 2016 om 19u30.

Voor nog meer over dit oefenduel ga naar:
Vrouwenteam.be

Voor interviews kan U terecht via:
Vrouwenteam TV

Share