Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2016 stonden er een flink aantal oefenduels op het programma en er waren ook de Olympische finales voor goud, zilver en brons in Brazilië. Dit waren de resultaten:

Olympische bronzen medaille in Corinthians Arena van Sao Paulo:
Brazilië – Canada 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 25′ Deanne Rose 0-1, 52′ Christine Sinclair 0-2, 79′ Beatriz 1-2.
Scheidsrechter: Teodora Albon (Roemenie);
Assistent-scheidsrechters: Petruta Iugulescu (Roemenië) en Maria Sukenikova (Slovakije).
4de scheidsrechter: Esther Staubli (Zwitserland);
Toeschouwers: 39.718.

Olympische gouden medaille in Maracana Stadion van Rio de Janeiro:
Zweden – Duitsland 1-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 48′ Dzsenifer Marozsan 0-1, 61′ Linda Sembrant 0-2 owngoal, 66′ Stina Blackstenius 1-2.
Scheidsrechter: Carol Anne Chenard (Canada);
Assistent-scheidsrechters: Marie-Josée Charbonneau (Canada), Suzanne Morisset (Canada);
4de scheidsrechter: Olga Marillin Miranda Villareal (Paraguay);
Toeschouwers: 52.432.

Dit zijn de hoogtepunten van de Olympische Finale 2016 met dank aan BBC Sport:

Duitsland is voor het eerst Olympisch kampioen, eerder waren dat de Verenigde Staten (4x) en Noorwegen (1x).

Oefenduels Belgisch vrouwenvoetbal – vrijdag 19 augustus 2016:
FC Kontich – OHL 3-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Lucinda Michez 1-0, Hannelore Van Poppel 1-1, Lucinda Michez 2-1, Chiara Wielockx 3-1.

SV Zulte Waregem – QPR Ladies 4-0.
Doelpunten: Charlien Ver Eecke, Jolien Martens, Anke Devos en een owngoal in een duel met Lisa Bruneel!

Luister naar speelsters van SV Zulte Waregem op de Lady’s Day:

Lisa Bruneel:

Ellen Knockaert:

Charlien Ver Eecke:

Zaterdag 20 augustus 2016:
RSC Anderlecht – PSV Eindhoven 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Melissa Evers 0-1, Anke Vanhooren 1-1.

DVC Eva’s Tienen – Standard B 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Corina Luijks 1-0, Janna Van Hove 2-0, Margaux Eymael 3-0.

Luister naar Corina Luijks van DVC Eva’s Tienen:

Luister naar Eleen Kimps van DVC Eva’s Tienen:

KSK Heist – Dames VK Egem 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: Febe Dejonckheere 0-1, Charlotte Van Bavel 1-1.

FC Metz – KAA Gent Ladies 2-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: Selen Gulun Altunkulak 1-0, Marie Papaix 2-0, Isabelle Iliano 2-1!

ADO Den Haag – KRC Genk Ladies 2-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: Lien Mermans 0-1, Lien Mermans 0-2, Lindsey Keizerweerd 1-2, Pia Rijsdijk 2-2, Hanne Merkelbach 2-3.

Massenhoven – KV Mechelen 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Laure De Wolf 1-0, Evelien Moonen 2-0, Selina Gijsbrechts 3-0.

Luister naar Shauny Polfliet van KV Mechelen:

ASC Havinnes – RSC Anderlecht B 2-3;
Svelta Melsele – Wuustwezel 3-3;

Saint-Etienne – Marseille 4-1;
Belgian Red Flame Sara Yüceil speelde 62 minuten vooraleer vervangen te worden.

SC Heerenveen (Jassina Blom) – SGS Essen 0-7;

In Noorwegen speelde Belgian Red Flame Tine De Caigny haar eerste wedstrijd met haar nieuwe club Valerenga. Het werd een gelijkspel 3-3. Tine De Caigny, die in de eerste helft tegen de paal had gekopt, scoorde meteen ook haar eerste goal in de Noorse competitie de 1-1 in het begin van de tweede helft na een hoekschop waarbij ze aan de tweede paal vanuit een redelijk schuine hoek binnentrapte. Bij de rust stond het 0-1.

Lusiter naar een eerder en recent interview met Tine De Caigny:

PS: Ook nog meegeven dat in de Beker van België KVC Westerlo Ladies zich in de allereerste officiële wedstrijd meteen wist te plaatsen voor de volgende ronde. Het won op bezoek bij US Grace Hollogne met 1-4. Na een vroege achterstand lukte Britt Labro nog voor de rust twee goals (9de en 42ste minuut). Na de pauze verhoogde Britt Labro met haar derde van de dag op aangeven van Mila Luyten tot 1-3 (48ste minuut) waarna Zenna Leys na een assist van Jelena Geens voor de 1-4-eindstand zorgde (65ste minuut).