Share

Op dinsdag 20 september 2016 ontvangen de Belgian Red Flames in Leuven Engeland maar ook in de voorbereiding zette een Engels clubelftal al even een stapje over de plas. Zo kwam QPR Ladies, een ploeg die op het derde niveau uitkomt in Engeland, eventjes twee oefenwedstrijden spelen tegen Belgische clubs. Afgelopen vrijdag 19 augustus 2016 gaven ze in Bredene SV Zulte Waregem partij en op zondag 21 augustus 2016 waren ze te gast bij KSK Voorwaarts Zwevezele Ladies, het team dat vorig seizoen het meeste doelpunten scoorde in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal!

KSK Voorwaarts Zwevezele won onder leiding van Geert Vanhevel met ruime cijfers tegen Queens Park Rangers Ladies. Met doelpunten van Manon de Bart (1-0, 8ste minuut) en Steffi Vansevenant (2-0, 31ste minuut) stond het bij de rust al 2-0. Na een actie Manon de Bart – Céline Decock had Tess Veegaete net voor het kwartier ook nog de lat geraakt! Bijna halfweg de tweede helft zorgde Eva Deparck vanop de strafschopstip voor het derde doelpunt van de thuisploeg (3-0, 67ste minuut). Drie minuten later trapte Angelique De Wulf dan met rechts knap hoog in doel (4-0, 70ste minuut) waarna een mooie actie via Bo Heyse en Manon de Bart succesvol afgerond werd door Eva Deparck (5-0, 78ste minuut).

SV Zulte Waregem, de tegenstander van QPR Ladies afgelopen vrijdag 19 augustus 2016 in Bredene, stond ook op deze zondag 21 augustus 2016 op het veld voor een oefenduel en dat in Annoeullin tegen de Franse tweedeklasser Rijsel. Daar viel slechts één doelpunt en het werd met wat meeval nog voor de rust gescoord door Rachel Saidi voor het team van de Belgian Red Flames Jana Coryn, Silke Demeyere en Maud Coutereels!

Dit waren dus de uitslagen van de oefenduels op zondag 21 augustus 2016:

KSK Voorwaarts Zwevezele – QPR Ladies 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Manon de Bart, Steffi Vansevenant, Eva Deparck 2 (1 op strafschop) en Angelique De Wulf.
Lille OSC (D2 Féminine) – SV Zulte Waregem 1-0 (rust: 1-0).
Doelpunt: Rachel Saidi.

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KSKV Zwevezele – QPR Ladies:
Sportpix.be

Voor nog meer uitslagen van het voorbije weekend:
Vrouwenteam.be

Voor interviews kan U altijd terecht op:

Vrouwenteam TV

Nog melden dat U voor België – Engeland van dinsdag 20 september 2016 in Leuven, de laatste EK-kwalificatieinterland richting EK 2017, inmiddels tickets kan bestellen. Voor meer hierover kan U terecht via de KBVB:
KBVB – Tickets Belgian Red Flames – Engeland

Share