Op zaterdag 30 april 2022 stonden de terugwedstrijden van de halve finales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. VfL Wolfsburg ontving FC Barcelona en PSG nam het in het Parc des Princes op tegen Olympique Lyonnais.

VfL Wolfsburg diende in de met 22.057 toeschouwers gevulde Volkswagen Arena FC Barcelona de eerste nederlaag van het seizoen toe na een sterke prestatie met doelpunten in de tweede helft van Tabea Wassmuth (1-0, 47ste minuut) en Nederlands international Jill Roord (2-0, 59ste minuut).

U kan de volledige wedstrijd hier herbekijken dankzij DAZN:

In het Parc des Princes van Parijs werd het record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd met Franse teams verbeterd want er kwamen maar liefst 43.254 toeschouwers kijken naar de terugwedstrijd in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyonnais waar de Belgische Gouden Schoen en recordinternational Janice Cayman, licht geblesseerd, op de bank bleef. Het belette haar teamgenoten niet ook deze tweede halve finale te winnen met 1-2 na kopbaldoelpunten van Ada Hegerberg (14de minuut) en Wendie Renard (83ste minuut) telkens na een assist van linksachter Selma Bacha. Tussenin scoorde Marie-Antoinette Katoto het doelpunt voor PSG (1-1, 62ste minuut).

De finale op zaterdag 21 mei 2022 in het stadion van Juventus in Turijn gaat dus tussen FC Barcelona, dat er 1 won en 1 verloor, en Olympique Lyonnais, dat er 7 won en 2 verloor, met aftrap om 19 uur. De wedstrijd zal ook te zien zijn via DAZN, het mediakanaal dat voor 2 jaar de rechten van de UEFA Women’s Champions League kocht.