Share

Donderdag 25 augustus 2016 staat in het teken van Europees voetbal. Er is de loting van Club Brugge in de UEFA Champions League, er zijn de wedstrijden van RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent in de UEFA Europa League maar het zijn de vrouwelijke Rouches die beginnen met hun tweede voorronde duel in de UEFA Women’s Champions League.

Lenie Onzia in het shirt van FC Twente! Foto - (c) Vrouwenteam.be / /MaMPict

Lenie Onzia in het shirt van FC Twente! Foto – (c) Vrouwenteam.be / /MaMPict

Standard, dat op de openingsdag met 1-3 verloor tegen Minsk, speelt al om 17 uur in het Gradski Stadion van Osijek in Kroatië tegen ZFK Dragon 2014, de kampioen van Macedonië. Ook voor Belgian Red Flame Lenie Onzia staat met FC Twente de tweede speeldag in de voorronde van de UWCL al op het programma. Zij speelt in Geesteren tegen het Maltese Hibernians. In het eerste duel won FC Twente met 2-1 tegen het Hongaarse Ferencvaros.

Luister naar reacties na FC Twente – Ferencvaros met Ebere Orji (Ferencvaros):

Lenie Onzia (FC Twente):

Enikö Bognar (Ferencvaros):

Lineth Beerensteyn (FC Twente) met dank aan Luc Calleeuw:

Jelena Cankovic (Ferencvaros) met dank aan Luc Calleeuw:

U kan alles rond de UWCL live volgen via:
Website UEFA

Voor de loting van de UEFA Champions League kan U terecht op:
Loting UEFA Champions League 2016-17

Voor de wedstrijden in de UEFA Europa League kan U terecht op:
Website UEFA – UEFA Europa League

Tessa Wullaert aan de bal tijdens de UWCL-finale 2016 in het Italiaanse Reggio Emilia! Foto - Sportpix.be / David Catry

Tessa Wullaert aan de bal tijdens de UWCL-finale 2016 in het Italiaanse Reggio Emilia! Foto – Sportpix.be / David Catry

PS: Ook nog melden dat U in Sport Voetbal Magazine van woensdag 24 augustus 2016 een interview van collega Alain Eliasy kan lezen rond de start van de Super League met Tessa Wullaert en Ingrid Vanherle. De Belgian Red Flame die bij VfL Wolfsburg speelt maakt o.a. het voorstel van Ingrid Vanherle (kleiner veld, zachtere bal) met de grond gelijk en we citeren “Als je dergelijke wijzigingen enkel in België doorvoert, dan zullen wij overal uitgelachen worden! (pagina 42-45).

Lees ook nog over de Belgische vrouwen in de UWCL-finales:
Vrouwenteam.be

Share