Share

Ook in de tweede klasse B was het wachten tot de laatste speeldag vooraleer de kampioen bekend zou worden. Op zaterdag 7 mei 2022 moest KVC Westerlo Ladies op bezoek bij Sibret terwijl KVV Vosselaar thuis met VVC Brasschaat nog een derby had af te werken. Winnen was de boodschap voor beide teams om zekerheid te krijgen over de titel.

Britt Labro (links), Jelena Geens (centraal) en Linde Ceuppens (rechts) zijn speelsters die er 6 jaar geleden al bij waren toen Kempina’s opging in KVC Westerlo Ladies! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

KVC Westerlo had onder leiding van Jonas Marien met het betere doelsaldo vooraf wel de sleutel in handen en even over het kwartier lukte Britt Labro het openingsdoelpunt voor de bezoekers in de Ardennen (0-1, 17de minuut). Na de rust dreven Pedra Baldewijns vanop de strafschopstip (0-2, 46ste minuut) en Linde Ceuppens (0-3, 48ste minuut) de score verder op zodat na afloop van de wedstrijd de titel kon gevierd worden in navolging van het mannenteam dat eerder kampioen werd in de Jupiler Pro League 1B en volgend seizoen terug op het hoogste niveau te zien zal zijn.

KVV Vosselaar, hier na de thuiswinst tegen de latere kampioen KVC Westerlo Ladies. Beide teams eindigden wel met hetzelfde aantal punten! Foto – (c) KVV Vosselaar

Nog meegeven dat KVV Vosselaar ook hun thuiswedstrijd tegen VVC Brasschaat won met 4-2. Daar kwamen de bezoekers eerst op voorsprong via Inya Matthe (0-1, 26ste minuut) maar na de rust draaide het team van coach Robin Vanruysseveldt de situatie om dankzij doelpunten van achtereenvolgens Manon de Bart (1-1, 46ste minuut), Cartiche Tournier (2-1, 48ste minuut), Jolien Baeten (3-1, 55ste minuut) en Laura Michielsen (4-1, 72ste minuut). Lissa Boeren legde in het slot de eindstand vast (4-2, 89ste minuut). 

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KVC Westerlo Ladies met de titel in de tweede klasse B van het Belgische vrouwenvoetbal en de promotie naar eerste klasse!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share