Share

Hope Solo, de 35-jarige doelvrouw van wereldkampioen Verenigde Staten die al 202 interlands achter haar naam heeft staan, zit niet om een groffe uitspraak meer of minder verlegen. Zo zei ze na het met strafschoppen verloren kwartfinaleduel op de Olympische Spelen 2016 in Brasilia tegen Zweden dat de Zweedse voetbalsters “een stelletje lafaards” waren. Deze uitspraak kost haar nu 6 maanden schorsing.

De Amerikaanse voetbalbond en met name voorzitter Sunil Gulati vond dat deze uitspraken onaanvaardbaar waren. “Dit is niet wat wij van een speelster van het nationale team verwachten. Zowel op het veld als daarbuiten symboliseren de Olympische Spelen de geest van fair play. We verwachten dat al onze vertegenwoordigers daarnaar handelen.”

Hope Solo mag pas in februari 2017 terug aantreden met het nationale vrouwenvoetbalteam van de Verenigde Staten!

Lees ook nog via:
Website US Soccer

Luister ook nog naar Lysa De Meulder (KSK Beveren) over Hope Solo:

Share