Share

Dat ex-Belgian Red Flame Aline Zeler niet langer het vrouwenvoetbalteam van Sporting de Charleroi zou coachen was al enige tijd geweten. Op woensdag 11 mei 2022 maakten de vrouwelijke Zebra’s nu ook bekend wie haar als hoofdtrainer zal opvolgen.

Lionel Vitrant, eerder al aan de slag in het jeugdvoetbal is volgend seizoen een nieuw gezicht in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Website Sporting de Charleroi

De keuze voor het seizoen 2022/23 in de Women’s Scooore Super League is gevallen op Lionel Vitrant, een 50-jarige coach die zijn opleiding in Frankrijk genoot maar vooral gewerkt heeft met jongeren zowel bij Excelsior Moeskroen, Standard als Sporting de Charleroi. Daarbij behaalde hij ook enkele kampioenstitels.

Hij keerde eerder dit seizoen terug bij Sporting de Charleroi om kampioen te worden met het provinciale team van de vrouwelijke Zebra’s, een teken dat hij het beste uit een groep kan halen.

Vanaf het komende seizoen mag hij het aan de top van het Belgische vrouwenvoetbal proberen met het team dat in de Women’s Scooore Super League uitkomt. Hoe de volledige kern bij de vrouwelijke Zebra’s er zal uitzien is nog niet bekend want er zijn voorlopig alleen uitgaande transfers bekend geworden.

Lees nog meer over de nieuwe coach van Sporting de Charleroi via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat er op dit moment veel transfers op stapel staan. Als U op de hoogte wil blijven kan U best een kijkje nemen op de Facebookpagina van deze website!

Share