Share

Juventus, dat pas voor de vijfde keer deelnam aan de Serie A Femminile, is ook voor de vijfde keer op rij landskampioen geworden in Italië en dat na een thuisoverwinning op de 21ste speeldag tegen Sassuolo, het team van de Belgian Red Flames Diede Lemey en Davina Philtjens.

Belgian Red Flame Diede Lemey en haar ploeggenoten van Sassuolo voor hun topaffiche op bezoek bij Juventus! Foto – (c) US Sassuolo

Alleen Diede Lemey stond als Belgische op het veld in deze topwedstrijd en zij kon Juventus eerst nog wel even afhouden maar toen Italiaans international Cristiana Girelli na 30 minuten wedstrijd haar ploeggenote zowel bij Juventus als bij de Squadra Azzurine Barbara Bonansea op links wegstuurde was het raak (1-0). Na een poging van net buiten de zestien met links van Valentina Cernoia tegen de paal kon Cristiana Girelli ook de 2-0 binnentrappen (36ste minuut) en drie minuten later trof Arianna Caruso de paal. Onmiddellijk na de rust zorgde Michela Cambiaghi met een knap schot voor de aansluitingstreffer (2-1, 48ste minuut) maar het werd uiteindelijk nog 3-1 na een goal van Lisa Boattin op aangeven van Barbara Bonansea (64ste minuut). Vooraleer de vijfde landstitel op rij te mogen vieren tikte Diede Lemey nog een poging van Annahita Zamanyan, die in april nog tweemaal met de Franse U23 in Tubeke tegen de Belgische U23 oefende, tegen de lat (81ste minuut). Juventus sluit onder leiding van coach Joe Montemurro het seizoen af met een uitwedstrijd op zaterdag 14 mei 2022 bij AC Milan, de derde in de stand. AS Roma, de eerste achtervolger van Juventus, eindigt het seizoen op dezelfde dag met de derby uit bij Lazio. Davina Philtjens en Diede Lemey tenslotte mogen hun slotwedstrijd voor eigen publiek spelen en dit op zondag 15 mei 2022 tegen Inter. Ze moeten minstens een gelijkspel afdwingen om op de vierde plaats te eindigen.

U kan de samenvatting van dit duel bekijken dankzij FIGC:

Geven we nog mee dat niet alleen Juventus het voorbije weekend kampioen speelde. Dat was ook het geval voor Benfica in Portugal, Chelsea in Engeland, Rangers in Schotland en VfL Wolfsburg in Duitsland en ook bij die ploegen waren er na afloop van hun wedstrijden veel vreugdetaferelen te zien!

Juichende speelsters bij Sport Lisboa e Benfica na het binnenhalen van een nieuwe Portugese landstitel! Foto – (c) SL Benfica

Voor nog meer over Juventus – Sassuolo ga naar:

Website Juventus Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

 

 

 

 

Share